Canonical’s Ubuntu Touch Developer Preview nu beschikbaar voor Nexus apparaten

Google

ubuntu mobileZoals eerder al aangekondigd heeft Canonical vanavond de Touch Developer Preview van Ubuntu uitgebracht voor smartphones en tablets. De huidige versie is nu beschikbaar en compatible met vier verschillende Nexus producten: de Neux 4 – Mako, Nexus 7 – Grouper, Nexus 10 – Manta en de Galaxy Nexus – Maguro. De versie voor de Galaxy Nexus werkt niet op alle modellen, maar Nederlandse gebruikers zouden niet tegen enige problemen moeten aanlopen.

De firmware is ook niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het gaat om een developer preview, dus alle functionaliteit die je normaal gesproken verwacht kan mogelijk niet werken in de Ubuntu Touch Developer Preview. Canonical zegt echter dat de meeste apps zullen werken en dat gebruikers hun apparaat kunnen verbinden via de Android Developer Bridge (ADB) tool. Verder kun je zonder problemen bellen, sms-en en internetten met de Galaxy Nexus en Nexus 4, daarnaast werkt Wi-Fi ook op alle apparaten.

Duidelijk is wel dat door de gelimiteerde functies en het aantal apparaten dat wordt ondersteunt, de Touch Developer Preview slechts voor een kleine groep gebruikers interessant zal zijn. Mocht je toch benieuwd zijn naar Ubuntu voor je smartphone en tablet dan kun je nu de developer preview installeren op je Nexus apparaat.

Canonical’s oprichter Mark Shuttleworth bevestigde recent al dat de ‘final’ van Ubuntu voor smartphones en tablets in oktober ook gratis zal zijn te downloaden voor de Nexus apparaten en dat de eerste officiële Ubuntu smartphones in begin 2014 zal worden uitgebracht. Er lijkt dus nog een lange weg te gaan totdat we de definitieve versie van Ubuntu voor smartphones en tablets kunnen verwelkomen, maar daardoor hebben ontwikkelaars ook meer dan genoeg tijd om een aantal apps te schrijven voor het platform.

Toch interesse? Hier is te lezen hoe je Ubuntu kan installeren en herstellen naar Android indien nodig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*