Dit is de eerste robot die een iPhone 6S gaat kopen

Smartphones

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn vanaf morgen beschikbaar in 12 landen, maar wat als je nou geen zin of tijd hebt om in de rij te gaan staan? Dan zet je gewoon een robot in. Het is één van de meest creatieve oplossingen die we in de afgelopen jaren hebben gezien.

iPhone 6S robot Lucy

Lucy Kelly uit Sydney, Australië bedacht het idee om een robot in te zetten om te wachten op de iPhone. De Lucy, zoals de robot heet, is een iPad geplaatst op een Segway-achtig apparaat waarmee Kelly in ieder geval virtueel aanwezig is bij de Apple Store om de iPhone 6S of iPhone 6S Plus aan te schaffen.

De robot is momenteel de vierde wachtende in de rij bij de Apple Store in Sydney en voor zover wij weten is het de allereerste robot in de wachtrij om een iPhone te kopen, in dit geval de iPhone 6S. Terwijl Kelly heerlijk warm in haar kantoor vertoeft, moeten andere wachtenden en de robot regen en wind doorstaan.

Het mediabureau waar ze voor werkt, Atomic 212, beschikt over zes van dit soort robots die geregeld worden ingezet op de werkvloer, zo zou haar baas zelf hebben deelgenomen aan een vergadering terwijl hij in Bali zat. Maar het in de rij gaan staan voor de iPhone 6S is natuurlijk een geheel ander verhaal, en natuurlijk een geweldige marketingstunt voor het bedrijf.

In gesprek met Mashable zei Kelly het volgende over de robot: “We gebruiken ze voor allerlei dingen, alleen al om de nieuwe technologie te laten zien. Wij zijn geobsedeerd door ze.” De op de iPhone 6S wachtende robot kan worden benaderd door gebruik te maken van een speciale app, waarna een verbinding wordt opgezet tussen de twee apparaten via de mobiele dataverbinding van de iPad. Kelly communiceerde op deze manier met haar nieuwe vrienden in de rij en geïnteresseerde voorbijgangers.

De robot wacht nu totdat het vrijdag is, het moment van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus lancering. Australie is het eerst land waar de toestellen te koop zijn, vanwege de tijdzone. Het is niet alleen de bedoeling dat robot Lucy wacht totdat Kelly komt, want de robot zou ook de iPhone 6S moeten kopen zonder dat daar een mens aan te pas komt.

Kelly heeft in ieder geval een uitstekende keuze gemaakt, want op moment van schrijven regent het bijna de gehele dag in Sydney. Wat vinden jullie? Is het eerlijk ten opzichte van de mensen die daadwerkelijk aanwezig zijn of zou het je ook niet uitmaken? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*