Google brengt Chrome 25 uit met spraakherkenning

Google

Chrome-logo-2011-03-16Google heeft afgelopen nacht een nieuwe versie van Chrome uitgerold, versie 25 biedt verschillende verbeteringen en nieuwe functies ten opzichte van de laatste versie. De belangrijkste verandering is zonder twijfel de toevoeging van de Web Speech API die ontwikkelaars in staat moet stellen om spraakherkenning te integreren in de browser.

Het bedrijf focust zich met het mobiele besturingssysteem Android al tijden op spraakherkenning, en het ziet er naar uit dat vergelijkbare functies nu ook naar Chrome gaan komen. Kijk dus niet raar op als we in de komende maanden een versie van Chrome zien verschijnen met Google Now ondersteuning.

De Web Speech API is al een tijdlang beschikbaar in de developer previews van Chrome en vorige maand toonde Google ons al hoe het mogelijk was om een email te dicteren in Chrome. De functie lijkt uitstekend te werken en het zal dan interessant zijn om te zien wat ontwikkelaars nog meer uit de API kunnen halen.

Naast de toevoeging van spraakherkenning zal je in Chrome 25 ook zien dat de extensies die via een third-party applicatie zijn geïnstalleerd niet langer zijn ingeschakeld. De oorspronkelijk bedoeling was om ontwikkelaars een optie te geven om handige extensies toe te voegen bij de installatie van applicaties, maar helaas werd de functie snel misbruikt door verschillende partijen. Google geeft gebruikers gelukkig nog wel de optie gegeven om extensies opnieuw in te schakelen bij het starten van Chrome 25.

Chrome 25 moet verder zorgen voor meer stabiliteit, veiligheid en ook zal de browser sneller moeten zijn dankzij verbeteringen aan zowel de HTML5 als Javascript engine. De browser kan geüpdatet worden via de Google Chrome website of via een functie in de browser.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*