Google Pixel C is 10,2-inch Android tablet met premium behuizing

Tablets

Google komt morgen om 18:00 Nederlandse tijd met enkele nieuwe producten, waaronder de twee Nexus smartphones en een nieuwe Chromecast-dongle, maar de internet gigant heeft mogelijk ook nog een verrassing voor ons in petto. De doorgaans goed geïnformeerde website AndroidPolice claimt namelijk dat het bedrijf werkt aan een nieuwe tablet, genaamd Pixel C. De tablet draait in tegenstelling tot de overige Pixel-apparaten niet op Chrome OS.

De site zegt dat de bron die de site informeerde over de Pixel C tablet in het verleden vaker vertrouwelijk informatie heeft doorgespeeld, waardoor er nog weinig twijfel is over het bestaan van het product.

Google Pixel C

De Pixel C tablet draait zoals je misschien wel zou verwachten niet op Chrome OS, maar op Android. In de afgelopen jaren is Chrome OS steeds meer geoptimaliseerd voor touchscreens, desondanks heeft Google besloten om voor het Android besturingssysteem te kiezen en gezien het app-ecosysteem is dat vermoedelijk geen onverstandig beslissing voor een volledig nieuw product.

Volgens de site heeft de Pixel C, codenaam Ryu, een 10,2-inch scherm met een pixeldichtheid van 308 pixels per inch. De helderheid van het scherm zou met 500 nits indrukwekkend hoog liggen. Onder de motorkap vinden we een NVIDIA X1 quad-core processor met een Maxwell GPU en 3GB LPDDR4 werkgeheugen. De X1 is een 64-bit octa-core chipset met vier Cortex A47 cores en vier Cortex A53-cores.

De bouwkwaliteit van de Google Pixel C is naar verluidt te vergelijken met de overige Pixel-apparaten, inclusief een metalen behuizing en een prachtig scherm. Qua uiterlijk lijkt de Android-tablet ook veel op de bestaande Pixel laptops, maar dan zonder een toetsenbord. Google gaat wel twee toetsenbord accessoires introduceren, één van aluminium en de ander van leer. Beide toetsenborden worden fysiek met de Pixel C verbonden en worden automatisch opgeladen wanneer de tablet wordt gesloten.

Een andere unieke feature van de Pixel C is een lichtbalk aan de achterzijde die opgloeit en de resterende accuduur weergeeft. De tablet kan net als de Pixel (2015) laptop worden opgeladen met een USB-C oplader.

Ondanks het feit dat de Pixel C draait op Android, is het geen Nexus product. Daarnaast zal er ook geen logo zijn te zien van een fabrikant, dit is namelijk een volwaardig Google product. De site zegt dat het nog onduidelijk is wat de Pixel C gaat kosten, maar er wordt wel gewaarschuwd dat het product niet goedkoop zal worden geprijsd.

De Pixel C moet vanaf november in de winkels liggen en wordt naar alle waarschijnlijkheid morgenavond aangekondigd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*