Apple Watch 2 wordt vermoedelijk in zomer 2016 uitgebracht

Smartwatches

De twee generatie Apple Watch, oftewel de Apple Watch 2, wordt in het midden van 2016 verwacht en de opvolger zal naar verluidt zijn voorzien van een dunnere behuizing en betere prestaties, aldus de analisten van Cowen & Company, die recentelijk met verschillende Aziatische leveranciers spraken.

De analist, Timothy Arcuri, verwacht dat de Apple Watch voor het einde van 2015 meer dan 18 miljoen keer is verscheept, en dat dit aantal in 2016 naar de 45 miljoen gaat groeien. Volgens Arcuri zijn de voorspellingen op basis van de 2015 data misschien zelfs nog wel te pessimistisch.

De eerste generatie Apple Watch werd op 24 april gelanceerd en als de bronnen van Cowen het bij het juiste eind hebben, dan kan de Apple Watch 2 in mei, juni of misschien zelfs nog later worden verwacht. Het is niet geheel duidelijk of de claims van Cowen gebaseerd zijn op bronnen binnen de toeleveringsketen van Apple of dat het vooralsnog puur speculatief is.

Apple Watch 2

Tot op heden is er nog weinig informatie verschenen over de Apple Watch 2, hoewel er in juli een gerucht suggereerde dat de nieuwe Apple Watch hetzelfde ontwerp krijgt met verbeterde hardware en meer ruimte voor een grotere accu. Het bedrijf uit Cupertino kiest vaak voor een dunnere behuizing in plaats van een langere accuduur, echter moet Apple er wel voor blijven zorgen dat de Apple Watch het op zijn minst 24 uur kan volhouden na een laadcyclus.

De huidige generatie smartwatches gaan tot op heden allemaal niet lang erg mee op een opgeladen accu en dat is niet geheel verassend, aangezien de slimme horloges eigenlijk nog altijd gebruik maken van smartphone hardware met een OLED of LCD scherm. Er zijn slechts een aantal wearables die langer meegaan, zoals bijvoorbeeld de Pebble, die met zowel iOS als Android werkt.

Cowen zegt verder te verwachten dat Apple in het september 40 miljoen iPhones gaat verschepen en dat het vierde kwartaal gaat uitkomen op meer dan 70 miljoen stuks. Het onderzoeksbureau bevestigde ook dat er twee verschillende versies van de Apple A9-soc zijn voor de iPhone 6S en 6S Plus, maar dat de Apple A10 van de iPhone 7 en 7 Plus exclusief door TSMC wordt geproduceerd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*