iPhone 6S en iPhone 6S Plus beschikken over supersnel opslaggeheugen

Smartphones

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn vanaf volgende week vrijdag te koop in Nederland, maar in de tussentijd lekt er nog steeds informatie nieuwe over de hardware. Sinds de aankondiging zijn we er bijvoorbeeld achter gekomen dat beide toestellen voor het eerst beschikken over werkgeheugen ter grootte van 2GB en dat er twee verschillende versies van de Apple A9-soc bestaan. De experts van AnandTech zijn inmiddels ook aan de slag gegaan met de iPhone 6S en 6S Plus en merken op dat het opslaggeheugen beduidend sneller is in vergelijking met voorgaande iPhone modellen of andere Android-smartphones.

iPhone 6S en 6S Plus opslaggeheugen

Apple zou de iPhone 6S en 6S Plus namelijk hebben voorzien van NVMe SSD-geheugen, terwijl het bedrijf in de voorgaande jaren gebruik maakte van de traditionele eMMC-chips die we terugvinden in het merendeel van alle hedendaagse smartphones. Het geheugen van de nieuwe iPhones is overigens niet alleen sneller dan het eMMC-geheugen, want het blijft het UFS-geheugen van de Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ en Note 5 ook voor in verschillende benchmarks.

iPhone 6S en iPhone 6S Plus accu

Het NVMe-geheugen van de iPhone 6S en 6S Plus wordt doorgaans gebruikt voor high-end desktops en laptops, en maakt gebruik van een PCI-Express-bus om te communiceren met het moederbord. Apple heeft vermoedelijk gebruik gemaakt van een nieuwe geheugencontroller die volgens de site mogelijk deels gebaseerd is op de SSD-controller van de recente MacBook modellen.

De voordelen zien we duidelijk terug in de lees- en schrijfsnelheden van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Beide toestellen zijn in staat om data met een snelheid vaan 400 MB/s te lezen, terwijl het geheugen data met 160 MB/s kan wegschrijven. Dat is aanzienlijk sneller in vergelijking met de prestaties van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, want de oude modellen bereiken respectievelijk snelheden van 250 MB/s (lezen) en 87 MB/s (schrijven).

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn in Nederland vanaf vrijdag 9 oktober te koop. De twee modellen komen in drie verschillende geheugen configuraties: 16GB, 64GB en 128GB.

[sc:iphone6s6spluspreorder ]

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*