HTC One A9 gaat in Europa bijna 600 euro kosten

Smartphones

De HTC One A9 wordt volgende week officieel aangekondigd, maar door een groot aantal lekken is er nog weinig wat we niet weten over deze mid-range smartphone in een luxueuze behuizing. Vandaag is de One A9 opnieuw gespot in de database van GFXBench en op de site van een Franse retailer, inclusief enkele afbeeldingen van hoge kwaliteit en de mogelijke Europese prijs.

HTC One A9

Uit de gegevens van de uitgevoerde benchmark blijkt dat de HTC One A9 is voorzien van een 5-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (440 pixels per inch). De One A9 wordt aangedreven door een 64-bit Snapdragon 617-soc van Qualcomm. Dit is een octa-core processor met acht Cortex-A53 cores geklokt op 1,5GHz en een Adreno 405-gpu. Over de hoeveelheid opslaggeheugen is nog wat onduidelijk, want in de afgelopen dagen hebben we een 16GB versie met 2GB werkgeheugen gezien, terwijl er ook een One A9 variant is getest met 32GB opslaggeheugen en werkgeheugen ter grootte van 3GB. Qua connectiviteit is er ondersteuning aanwezig voor 4G+ (223 Mbit/s).

Foto’s kunnen worden geschoten met de 13 megapixelcamera aan de achterzijde met ledflitser en HDR-ondersteuning. De camera is helaas niet in staat om video’s in 4K op te nemen, hoewel dat vermoedelijk eerder een beperking is van de gebruikte Snapdragon processor. Aan de voorzijde vinden we een 4 megapixelcamera, vermoedelijk een UltraPixel module met grotere pixels voor betere prestaties bij weinig licht.

Het ontwerp van de HTC One A9 lijkt veel op dat van de iPhone 6 en iPhone 6S, hoewel er wel enkele kleine verschillen zichtbaar zijn, zoals een camera die niet in de hoek van het toestel is geplaatst. Verder beschikt het toestel onder het scherm nog over een vingerafdrukscanner waarmee je de One A9 kan ontgrendelen.

Ondanks de mid-range specificaties krijgt de HTC One A9 volgens de Franse winkel Sosh wel een fors prijskaartje. Het toestel zou maar liefst €599,90 gaan kosten en gezien de huidige markt en de door HTC gebruikte hardware is de prijs in onze ogen simpelweg te hoog.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*