Apple voegt split-screen multitasking toe aan Pages, Numbers en Keynote

Apps

Apple heeft afgelopen donderdag een update uitgebracht voor de iOS en OS X versies van Pages, Numbers en Keynote. De drie apps ondersteunen nu de Split-View multitasking features in OS X 10.11 El Capitan en iOS 9, waardoor je ze naast een andere app kan gebruiken wanneer je de volledige scherm modus activeert.

iWorks update voor OS X en iOS

Verder voegde Apple Force Touch ondersteuning toe aan de OS X versies van de iWork-apps. Deze werken met het nieuwe Force Touch Magic Trackpad en het trackpad van de Retina MacBook Pro en de 12-inch MacBook. Een Force Touch-klik op een afbeelding maakt het mogelijk om deze te bewerken, en ook is er haptische feedback aanwezig bij het uitvoeren van een actie.

Op de iPad zijn er Multi-Touch gestures aanwezig voor het selecteren van tekst, een nieuwe Shortcut Bar voor tekstopmaak en een aantal nieuwe snelkoppelingen voor wanneer er een draadloos toetsenbord is verbonden. Daarnaast kunnen iPhone 6S en 6S Plus de drukgevoelige 3D Touch technologie gebruiken om snel een nieuw documenten, spreadsheet of presentatie te maken.

Een volledig lijst met alle verbeteringen en veranderingen kan op de officiële Apple website worden gevonden. De iWork-apps zijn gratis beschikbaar voor iedereen die recentelijk een nieuwe Mac of iOS-apparaat heeft aangeschaft. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je Pages, Keynote of Numbers voor €19,99 per app aanschaffen, voor iOS liggen de prijzen met €9,99 per app iets lager.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*