Apple brengt iOS 9.1 uit voor iPhone, iPad en iPod Touch

Besturingssystemen

Apple heeft vanavond iOS 9.1 uitgebracht voor de verschillende iPhone, iPad en iPod Touch modellen die momenteel al in staat zijn om iOS 9 te draaien. Het is de eerste grote update voor iOS 9 sinds de introductie van het besturingssysteem in september. Ontwikkelaars konden iOS 9.1 al enige tijd testen, want de eerste bèta – van de in totaal vijf bèta’s – verscheen al een maand voordat iOS 9 werd uitgebracht.

iOS 9 features

De iOS 9.1-update kan draadloos worden geïnstalleerd en is voor ieder toestel beschikbaar dat momenteel iOS 9 draait of kan draaien. Het is de derde update voor iOS 9, want Apple heeft in de afgelopen maand ook nog iOS 9.0.1 en iOS 9.0.2 uitgebracht om enkele problemen te verhelpen. Daarnaast is Xcode 7.1 ook beschikbaar voor ontwikkelaars en is de firmware van het tvOS besturingssysteem afgerond, deze versie zal beschikbaar zijn voor de vierde generatie Apple TV (2015) die volgende week wordt gelanceerd.

Veel veranderingen brengt iOS 9.1 overigens niet. Het biedt ondersteuning voor Unicode 7 en 8, plus een aantal nieuwe emoji zoals een taco, burrito, een stuk kaas, de middelvinger, een champagnefles, eenhoorn, en meer. Voor iPhone 6S en 6S Plus gebruikers die veel gebruik maken van Live Photos is er ook goed nieuws, want de telefoon kan straks onnodige bewegingen herkennen. De camera-app stopt met het schieten van beelden wanneer de accelerometer opmerkt dat de telefoon wordt opgeborgen, zodat je op een Live Photo niet langer ziet hoe je de telefoon naar beneden beweegt of in je broekzak stopt.

ios-9-emoji

Verder is het in het berichten menu mogelijk om foto’s voor contacten uit te schakelen. Naast de zojuist genoemde veranderingen zorgt iOS 9.1 ook voor ondersteuning voor nieuwe Apple producten, zoals de Apple TV (2015) en de 12,9-inch iPad Pro. De nieuwe Apple TV vereist iOS 9.1 wanneer je de mediaspeler gaat instellen vanaf een iOS apparaat.

Apple zegt dat iOS 9.1 ook een aantal bug verhelpt waar een selecte groep gebruikers mee te maken heeft gekregen. Maak je gebruik van een jailbreak, dan is het verstandig om niet te updaten, want de onlangs uitgebrachte iOS 9 jailbreak werkt namelijk niet met iOS 9.1.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*