Huawei Mate 8 met Kirin 950-soc wordt op 26 november aangekondigd

Smartphones

Huawei nodigde onlangs de pers al uit voor een evenement op 5 november en gezien de afbeelding van een Kirin processor op de uitnodiging gaat het vermoedelijk om de introductie van de nieuwe high-end Kirin 950-soc. Maar daar blijft het deze maand niet bij, want het bedrijf publiceerde vandaag een nieuwe teaser waaruit blijkt dat de Huawei Mate 8 op 26 november zal worden aangekondigd.

Huawei Mate 8 presentatie

Gezien het tijdstip van beide presentaties is het aannemelijk dat de Huawei Mate 8 wordt aangedreven door deze nieuwe Kirin 950-soc. Uit een recente benchmark bleek al dat de chipset sneller is dan de Exynos 7420-soc van Samsung, die te vinden is onder de motorkap van de Galaxy S6, S6 Edge, S6 Edge+ en de Galaxy Note 5. Het gaat hier vermoedelijk om een octa-core processor in een big.LITTLE configuratie met vier Cortex-A57 cores en vier Cortex-A53 cores. Daarnaast zou er gebruik zijn gemaakt van een snellere ARM Mali-T880-gpu, een 4G+ (CAT.10) modem, een coprocessor voor de aansturing van alle aanwezige sensoren en een Tensilica Hi-Fi DSP-chip.

De overige specificaties van de Huawei Mate 8 bestaan uit een 6-inch scherm met een QuadHD resolutie van 2560 x 1440 pixels (489 pixels per inch). Daarnaast zouden er twee verschillende varianten worden uitgebracht; een model met 32GB opslaggeheugen en 3GB werkgeheugen en een model met werkgeheugen ter grootte van 4GB en 64GB opslaggeheugen. Foto’s kunnen worden geschoten met de 21 megapixelcamera aan de achterzijde, terwijl er aan de voorzijde een 8 megapixelcamera is te vinden voor het maken van selfies. Wij verwachten dat de behuizing volledig gemaakt is van aluminium, net als zijn voorganger.

De Huawei Mate 8 wordt naar alle waarschijnlijkheid eerst in China uitgebracht, echter is de kans groot dat andere regio’s in 2016 zullen volgen. De smartphones van Huawei en Honor worden doorgaans eerst in China gelanceerd gevolgd door een lancering in Europa en de Verenigde Staten op een later tijdstip.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*