Samsung Galaxy Note 8.0 aangekondigd, release in tweede kwartaal 2013

Samsung

Samsung Galaxy Note 8.0Het is al een tijdlang geen geheim meer dat Samsung tijdens het Mobile World Congress 2013 een nieuwe Galaxy Note tablet zou gaan aankondigen. Officieel is het Mobile World Congress nog niet van start gegaan, maar Samsung besloot alvast om de Samsung Galaxy Note 8.0 aan te kondigen.

Het ontwerp lijkt erg veel op dat van de Galaxy S III, alleen dan enkele inches groter. De Note 8.0 heeft net zoals de overige Note smartphones en tablets de beschikking over een stylus, maar de randen rondom het toestel zijn te dik om daadwerkelijk te kunnen zeggen dat de Note 8.0 veel gelijkenissen kent met de Galaxy Note II phablet.

Onder de motorkap vinden we een Exynos 4 quad-core processor die geklokt is op 1,6Ghz, 2GB aan RAM, HSPA+ ondersteuning en een 4600mAh accu. Het apparaat draait op Android 4.1.2 Jelly Bean, onduidelijk is het nog of er een update zal komen voor Android 4.2 of Android 5.0 Key Lime Pie, dat later dit jaar zal worden uitgebracht.

De resolutie van het scherm is met 1280 x 800 pixels wat teleurstellend te noemen, want de verwachting is dat veel fabrikanten dit jaar ook bij de kleinere tablets voor een 1080p scherm gaan kiezen. Met de Galaxy Note 8.0 kan overigens niet alleen worden geïnternet, want ook kan het apparaat dienen als telefoon. Hoewel het misschien wat vreemd overkomt lijken steeds meer mensen hun tablet ook te gaan gebruiken als telefoon, en deze trend zal ongetwijfeld nog wel even aanblijven houden.

Volgens Samsung moet de Galaxy Note 8.0 in het tweede kwartaal van dit jaar in de winkels liggen, helaas is het nog onduidelijk in welke landen de tablet eerst wordt uitgebracht en hoeveel de Note 8.0 gaat kosten. Meer informatie hierover wordt later deze week verwacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*