Google Glass Part 2 krijgt HUD voor beide ogen

Google

Schermafbeelding 2013-02-20 om 15.04.27Het U.S. Patent & Office heeft zojuist een Google patent gepubliceerd met het nummer 206338. Het patent werd door Google al in het derde kwartaal van 2011 ingediend en laat de ontwikkeling zien van de volgende generatie Google Glass. In het document is te zien dat de nieuwe versie van Google Glass een scherm heeft aan beide zijdes. Het project dat wordt beschreven als Google Project Glass Part 2 wordt geleidt door Google medeoprichter Sergey Brin.

Dit nieuwe Google Glass model moet een augmented reality ervaring creëren die niet te vergelijking is met dat van de eerste Google Glass, die later dit jaar zal verschijnen. De ontwikkeling van Google Project Glass Part 2 is zeer diepgaand en specifiek. In het patent is te lezen hoe de bril moet beschikken over zeer nauwkeurige specificaties voor het creëren van de juiste augmented reality ervaring. Een kwestie die hierop van invloed kan zijn is de “binocular HMD (head mounted display) deformation”, dat kan lijden tot een afwijking tussen de linker- en rechter beelden van de bril.

Om dit probleem te voorkomen zullen er diverse wijzigingen moeten worden aangebracht. De lagere display poorten (A140A en A140B) zullen mogelijk worden verwijderd, evenals de bovenste poorten (A135A en 135B) en zal het frame ook kunnen worden aangepast om de bril steviger te maken. Daarnaast heeft Google een systeem ontwikkeld dat de afwijking tussen het linker- en rechter scherm van de HMD kan meten.

Google Glass is in mijn ogen één van de meest innoverende producten die we na de komst van de smartphone hebben gezien. Met de bril is het bijvoorbeeld mogelijk om te navigeren en kun je foto’s en video’s opnemen met een eenvoudige spraak opdracht. Binnenkort zal Google beginnen met het versturen van de eerste batch brillen naar ontwikkelaars die voor $1500 aan de slag mogen met een speciale versie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*