TomTom gaat met eigen flitserapp concurrentie aan met Flitsmeister

Apps

Het Nederlandse navigatiebedrijf TomTom gaat de de concurrentie aan met Flitsmeister en introduceert zijn eigen flitserapp voor Android. De app is per direct beschikbaar voor het besturingssysteem van Google en stelt gebruikers in staat om flitsers door te geven en andere gebruikers te waarschuwen voor vaste flitspalen, mobiele flitsers en trajectcontroles. Het is momenteel nog onduidelijk of TomTom ook plannen heeft om een app uit te brengen voor iOS en Windows Phone.

TomTom Flitsers

De TomTom Flitsers-app kan kosteloos worden gedownload uit de Play Store. In de aankondiging wordt helaas niet gesproken over een app voor iOS en Windows Phone, maar we vermoeden dat deze later zullen volgen aangezien het voor TomTom en de populariteit van de app belangrijk is dat het voor meerdere besturingssystemen beschikbaar is. Je kan Flitsers ook in het buitenland gebruiken, want de app is beschikbaar in totaal 15 landen, waaronder Nederland en België.

De meldingen van vaste flitsers worden door een team van TomTom geverifieerd, zodat je er zeker van zijn dat deze locaties correct worden weergegeven. Daarnaast geeft de app op trajectcontroles de gemiddelde snelheid weer, zodat je altijd onder het maximum kan blijven. Gebruikers kunnen tijdens het rijden eenvoudig (mobiele) flitspalen doorgeven door op de knop ‘Meld flitser’ te drukken. Helaas gaat het vooralsnog nog om een losse app, want we hadden toch graag gezien dat deze functie ook verwerkt zou in de navigatie-app van TomTom, maar mogelijk volgt deze optie alsnog in de toekomst. Er is wel een speciale overlaymodus voor flitserwaarschuwingen aanwezig terwijl je andere apps gebruikt.

Voor Flitsmeister is TomTom Flitsers de eerste serieuze concurrentie, maar gezien de grote userbase van de app valt het nog te bezien of mensen de stap durven te maken van Flitsmeister naar TomTom. Doordat beide diensten grotendeels afhankelijk zijn van de input van de community is de app met een grotere groep gebruikers duidelijk in het voordeel, aangezien er simpelweg meer informatie binnenkomt.

Ben jij van plan om over te stappen? Laat het ons weten in de reacties.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Ik denk dat tomtom gebrek heeft aan verplaatsingsgegevens nu het gebruik van hun kastjes drastisch afneemt. Een gratis app die wat verzamelt lijkt me een goeie bron van info voor ze.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*