Sony werkt aan Xperia Z6, Z6 Mini, Z6 Compact, Z6 Plus en Z6 Ultra

Smartphones

De Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Compact en Z5 Premium zijn nog maar sinds kort te koop in Nederland, maar volgens een nieuw gerucht werkt het bedrijf ook al hard aan de opvolgers van deze smartphones en enkele nieuwe modellen. Op de Weibo pagina van AnTuTu is namelijk een bericht gepubliceerd waarin vijf nieuwe smartphones uit de Xperia Z6 serie worden omschreven.

Vijf nieuwe Xperia Z6 smartphones

Het gaat hier om de reguliere Sony Xperia Z6 met een 5,2-inch scherm en de Xperia Z6 Compact die over een 4,6-inch scherm zou beschikken. Daarnaast wordt er ook melding gemaakt van een nieuwe Xperia Z6 Mini met een 4-inch scherm, de Xperia Z6 Ultra met een 5,8-inch scherm en de Xperia Z6 Ultra wordt naar verluidt de grootste smartphone uit de line-up met een enorm 6,4-inch scherm.

Volgens AnTuTu worden de Xperia Z6, Z6 Plus, Z6 Compact en de Z6 Ultra aangedreven door de nieuwe Snapdragon 820-soc van Qualcomm, terwijl de Xperia Z6 Mini draait op de Snapdragon 620-soc. De Snapdragon 820 beschikt over vier Kryo cores geklokt op 2,2GHz in combinatie met een Adreno 530-gpu en een 4G/LTE (Cat. 12/13) modem. Ondanks het modelnummer is ook de Snapdragon 620-soc een krachtige chipset met vier Cortex-A72 cores en vier Cortex-A53 die worden bijgestaan door de Adreno 510-gpu. Recente benchmarks hebben al aangetoond dat deze chipset krachtiger is dan de Snapdragon 810-soc, de snelste Qualcomm chip van dit moment.

Sony heeft deze week al de media uitgenodigd voor een persconferentie tijdens de Consumer Electronics Show, die op 5 januari van start gaat in Las Vegas. Het lijkt nog een beetje te vroeg te zijn om de huidige Xperia Z5 toestellen te vervangen, maar we weten van Sony dat hun upgrade schema een stuk agressiever is in vergelijking met concurrerende fabrikanten.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*