ASUS kondigt 7-inch FonePad met bel functionaliteit aan

Archief

asus-fonepad-2Eerder vandaag schreven we al over de PadFone Infinity smartphone, maar ASUS bewandeld met de FonePad ook de andere kant van de weg, want de FonePad is een 7-inch tablet waarmee je ook kan bellen. Het apparaat lijkt bijna identiek te zijn aan de ASUS/Google Nexus 7 die vorig jaar in de zomer werd uitgebracht, maar de FonePad is toch echt een stukje dunner en het heeft een grijs met goudachtig gekleurde behuizing, en ook is er op de achterkant nog een camera te vinden.

De 7-inch scherm heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en onder het scherm is de nieuwe Intel Atom Z2420 processor te vinden. Met slechts 340 gram is de FonePad zeer licht en met slechts 10,4mm ook nog eens erg dun. In vergelijking met de Nexus 7 die vorig jaar werd uitgebracht is het in ieder geval een positief verschil. Volgens ASUS is bekijken van video’s en foto’s een genot dankzij het ultra-heldere IPS/LCD paneel dat gebruikt is.

De FonePad is beschikbaar met 3G en HSPA+ connectiviteit, maar er zal ook nog een model moeten uitkomen met alleen Wi-Fi connectiviteit. Het is nog onduidelijk hoeveel het toesten gaat kosten in Europa, maar het 16GB model zonder camera aan de achterkant moet 216 euro gaan kosten. Het is in ieder geval een erg scherpe prijs, zeker wanneer je naar de mogelijkheden kijkt, want je kunt in feite je eigen smartphone vervangen – als je tenminste op straat bellend gezien wil worden met een 7-inch tablet.

De FonePad is in zowel 8GB als 16GB te verkrijgen, maar kan doormiddel van een Micro SD-kaart ook nog verder worden uitgebreid tot maximaal 32GB. Bij de aanschaf van een FonePad krijg je ook nog 5GB gratis opslag via ASUS WebStorage. De ASUS FonePad moet in begin april in de betere Nederlandse winkels liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*