Surface Pro 4 tekorten begin 2016 opgelost

Computer

Intel lijkt nog altijd moeite te hebben met de productie van de nieuwe Skylake-processoren, die ook onder de motorkap van de populaire Surface Pro 4 modellen zijn te vinden. De chipmaker heeft al enkele orders moeten verplaatsen naar het eerste kwartaal van 2016 en dit betekent ook dat Microsoft minder Surface Pro 4 en Surface Book modellen kan verschepen dan het eigenlijk zou willen. Momenteel lijkt dat niet voor grote problemen te zorgen, hoewel enkele Surface Pro 4 modellen momenteel niet uit voorraad leverbaar zijn.

Surface Pro 4 tekorten

De site DigiTimes claimt te hebben gesproken met bronnen binnen de toeleveringsketen van Microsoft. Pegatron is momenteel verantwoordelijk voor de assemblage van beide producten, en de yields – de opbrengst van productie – zou al een verbetering hebben doorgemaakt, en Microsoft hoopt dan ook dat de problemen begin volgend jaar zijn verholpen. Bronnen binnen het bedrijf zeggen te verwachten dat de Surface Book in het eerste kwartaal ongeveer 100.000 zal worden verscheept, terwijl er in totaal 200.000 Surface Pro 4 modellen worden afgeleverd.

De vertraagde levering in december zal voor Microsoft resulteren in een sterkere start van 2016. Terwijl concurrenten hun zendingen zullen zien afnemen na het kerstseizoen, daar zal de Surface Pro 4 en Surface Book juist een inhaalslag gaan maken. Overigens is de Surface Pro 4 het enige product dat in Nederland te koop is. De Surface Book wordt pas in de loop van 2016 verwacht.

In het artikel is ook te lezen dat Microsoft de Surface Pro 4 en Surface Book voornamelijk ziet als de concurrenten van de populaire Apple producten, zoals de iPad Pro en MacBook (Pro), en dat het hoopt dat andere partners deze machines als hun voorbeeld gaan nemen. Maar doordat de prijzen van anderere high-end Windows producten vaak lager liggen dan de 2-in-1 Surface modellen, wordt de Surface lijn doorgaans gezien als een extra aanvulling. Microsoft zou daarom overwegen om de Windows 10 licentiekosten voor high-end modellen te gaan verhogen, waardoor fabrikanten mogelijk hun winst gaan zien dalen wanneer ze blijven vasthouden aan dezelfde lagere prijzen.

De Surface Pro 4 is uit voorraad leverbaar bij: CoolblueBol.com en de Media Markt.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*