HTC One M10 draait Android 6.1 met Sense 8.0

Smartphones

HTC kondigde eerder deze week al aan dat de maand november in vergelijking met de rest van het jaar relatief goed is verlopen met een stijging van 15% ten opzichte van de maand oktober, echter vallen de verkoopcijfers in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder nog steeds 39 procent lager uit. Het bedrijf hoopt dan ook dat 2016 een beter jaar gaat worden en daar moet het vlaggenschip, de HTC One M10, voor gaan zorgen.

HTC One M10 ‘Perfume’

Verschillende insiders claimden in de afgelopen maand dat de HTC One M10 de codenaam O2 had gekregen, echter blijkt dit toestel geschrapt te zijn en wordt het vervangen door een toestel met de codenaam HTC Perfume. Volgens de doorgaans goed geïnformeerde ROM-ontwikkelaar LlabTooFeR draait dit toestel ten tijde van de lancering op Android 6.1 Marshmallow en Sense 8.0, beide versies zijn momenteel op nog geen enkel toestel te vinden. Voor Sense is dat natuurlijk geen probleem, omdat HTC dit in eigen hand heeft, maar het is nog wel onduidelijk wanneer Android 6.1 Marshmallow wordt uitgebracht.

De kans is groot dat Google fabrikanten al heeft geïnformeerd wanneer deze nieuwe versie verschijnt, maar we vermoeden dat de update nog wel even op zich zal laten wachten. Eerder deze week bracht Google nog Android 6.0.1 uit met enkele kleine veranderingen en verbeteringen. Een groot probleem is dat overigens niet, want de HTC One M10 wordt mogelijk pas eind februari aangekondigd samen met de eerste HTC One smartwatch.

Over de specificaties bestaat nog een hoop onduidelijkheid, maar er wordt gesproken over een 5 tot 5,2-inch groot scherm met een QuadHD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap zal ongetwijfeld de Snapdragon 820-soc van Qualcomm zijn te vinden in combinatie met 3GB of 4G aan LPDDR4 werkgeheugen en een Adreno 530-gpu. Over de camera, accu en het opslaggeheugen is tot op heden nog geen informatie verschenen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*