ZTE Grand Memo is eerste Android smartphone met Qualcomm Snapdragon 800

Archief

grand memoZTE wil dit jaar een wereldwijde speler worden op de smartphone markt, en daar moet de vernieuwde 5,7-inch ZTE Grand Memo bij helpen. Het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf werd vandaag aangekondigd tijdens de eerste dag van het Mobile World Congress in Barcelona.

De nieuwe smartphone met het enorme scherm zal het moeten gaan opnemen tegen de Samsung Galaxy Note II en vervaagt daarmee ook de lijn tussen een smartphone en tablet. De ZTE Grand Memo is de opvolger van de ZTE Grand S die tijdens CES 2013 in januari werd aangekondigd, en heeft in plaats van een 720p scherm een 1080p scherm van een onbekend type.

Ondanks het 5,7-inch scherm is het nog steeds een redelijk slank apparaat met de afmetingen 159,9 x 82,6 x 8,5mm, waardoor de smartphone nog wel in je broekzak zal moeten passen. Onder de behuizing van de Grand Memo zal je een quad-core Qualcomm Snapdragon 800 vinden die geklokt is op 2,3GHz, dit is de nieuwste en snelste processor uit de Qualcomm line-up. Daarnaast heeft het toestel ook nog de beschikking over 2GB aan RAM geheugen.

Er is ook 4G-LTE ondersteuning aanwezig dat theoretisch goed zou moeten zijn voor 100Mbps, en de gebruikelijk opties zoals Wi-Fi en Bluetooth. Verder is er ook nog een MHL uitgang voor het bekijken van media op je televisie.

Het apparaat draait op Android 4.1 Jelly Bean en biedt ook DLNA ondersteuning voor het draadloos streamen van je content. Op de achterkant van de Grand Memo is een 13-megapixel camera te vinden met een LED flitser. De accu heeft een capaciteit van 3200mAh die ervoor zal moeten zorgen dat je de gehele dag zonder veel problemen door kan komen.

Het is nog onduidelijk hoeveel het toestel gaat kosten en of de ZTE Grand Memo ook naar Nederland komt. Het enige wat we op dit moment weten is dat de smartphone in het tweede kwartaal van 2013 in een select aantal landen wordt uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*