Google Maps voor iOS krijgt Offline modus en populaire openingstijden

Apps Kaarten

Google Maps voor iOS heeft vandaag een update ontvangen die enkele features introduceert die al sinds november beschikbaar zijn voor Android. De belangrijkste verbetering is dat kaarten door de gebruiker nu offline kunnen worden opgeslagen. De offline modus doet ditmaal echter meer dan alleen het downloaden van de wegen, want je kan ook naar locaties zoeken zonder dataverbinding, inclusief navigeren en het bekijken van openingstijden en contactinformatie.

Google Maps voor iOS

Dit betekent dus dat Google Maps eindelijk je navigatiesysteem kan vervangen, hoewel het selecteren van een gebied in onze ogen nog steeds wat omslachtig werkt. Je kan er bijvoorbeeld niet voor kiezen om heel Nederland te downloaden, want alleen wat je ziet op het scherm kan worden opgeslagen. De kaarten nemen daarbij ook behoorlijk wat data in beslag. De kaart van Nederland boven Utrecht komt ongeveer uit op 1500MB en wanneer je meer gebieden toevoegt loopt dit al snel op, vooral wanneer je ook geregeld gebruik wil maken van Google Maps in het buitenland. Gebieden die zijn opgeslagen in Google Maps verlopen automatisch na een maand, zodat de kaarten geen ruimte in beslag nemen wanneer je ze vergeet te verwijderen.

Verder is het in Google Maps voor iOS mogelijk om te zien op welke tijden je het best een winkel, museum, restaurant of ander point-of-interest kan bezoeken. Overigens is deze optie nog niet geactiveerd voor alle locaties, maar bij de belangrijkste plekken al wel, zoals bijvoorbeeld de Apple Store. Het bekijken van de populaire tijden doe je door te zoeken naar een locatie, waarna je het adres, contactinformatie, openingstijden en de populaire tijden krijgt te zien. De tijden kunnen per dag worden bekeken door te scrollen over de grafiek of het dropdown-menu te gebruiken.

De Google Maps update is nu beschikbaar voor alle iPhones en iPads met versie iOS 7 of nieuwer.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*