Twee smartphones uit de Xperia Z6 familie krijgen Snapdragon 820-soc

Smartphones

Recentelijk schreven we dat Sony vermoedelijk werkt aan vijf nieuwe smartphones uit de Xperia Z6 serie. Het zou gaan om een 4-inch Xperia Z6 Mini, een 4,6-inch Xperia Z6 Compact, een Xperia Z6 met een 5,2-inch scherm, een 5,8-inch Xperia Z6 Plus en de Xperia Z6 Ultra met een gigantisch 6,4-inch scherm. Deze toestellen hoeven echter nog niet op korte termijn te worden verwacht, want volgens een nieuw gerucht komt Sony begin januari tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas niet met een nieuwe high-end smartphone.

Sony Xperia Z6

Daarnaast zouden ook slechts twee van de zes toestellen worden aangedreven door de Snapdragon 820-soc van Qualcomm, terwijl er eerder nog werd gesproken over vier Snapdragon 820 toestellen uit de Xperia Z6 serie. Het nieuwe gerucht suggereert ook dat Sony in 2016 geen plannen heeft om ook de Xperia Z7 te introduceren, in plaats daarvan richt het zich op ‘slechts’ twee vlaggenschepen. De eerste smartphone met Snapdragon 820-soc wordt naar verluidt in mei aangekondigd en zal vanaf juni in de verkoop gaan, terwijl het tweede vlaggenschip in september tijdens IFA in Berlijn wordt aangekondigd gevolgd door een release in oktober. Verder claimt de site dat er geen high-end Sony smartphone wordt aangekondigd tijdens CES, omdat de drie nieuwe Xperia Z5 modellen nog maar sinds kort te koop zijn.

De bron van cnBeta beweert dat beide toestellen worden aangedreven door de Snapdragon 820-soc van Qualcomm en dat ze zijn voorzien van een volledig metalen achterkant, de achterkant van de huidige toestellen is gemaakt van glas. Daarnaast hoeven we ook geen 4K-scherm te verwachten op deze twee smartphones.

Het gaat vooralsnog om geruchten en het is goed mogelijk dat er in de tussentijd nog het nodige gaat veranderen. Meer informatie over de nieuwe Xperia Z6 serie wordt in de komende maanden verwacht. Of Sony nog wel plannen heeft om een mid-range Android smartphone tijdens CES 2016 aan te kondigen is op moment van schrijven nog onduidelijk.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*