Geen 3D Touch voor iPad Air 3 vanwege iPhone 7 en 7 Plus

Smartphones Tablets

De iPhone is verreweg het belangrijkste product van Apple en de verschillende modellen zijn in de afgelopen 12 maanden verantwoordelijk geweest voor 60% van de totale omzet. Aandeelhouders en het management van Apple zullen zich ongetwijfeld zorgen maken om het feit dat de verkoop van de iPhone niet langer lijkt te groeien en volgens verschillende insiders is dit ook de reden waarom het bedrijf nog geen plannen heeft om de drukgevoelige 3D Touch technologie naar de iPad te brengen, zodat de iPhone het technologische paradepaardje van het bedrijf blijft.

Voorlopig geen 3D Touch voor iPad

Niet iedereen is het overigens met deze uitleg eens, want volgens een anonieme bron die met AppleInsider sprak over de situatie heeft Apple nog geen plannen om het drukgevoelige 3D Touch scherm ook te introduceren op tablet. Echter zou dit veroorzaakt worden door de huidige staat van de technologie. De technologie is volgens de bron momenteel nog niet schaalbaar naar grotere schermen, zoals bijvoorbeeld het 9,7-inch scherm van de iPad Air 3 of het 12,9-inch iPad Pro. Volgens de bron is Apple al wel begonnen met het ontwikkelen van 3D Touch voor grote schermen, maar is de technologie niet op tijd klaar voor de lancering van de iPad Air 3.

https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

iPhone 7 komt in september 2016

De populaire analist Ming-Chi Kuo zegt dat hij van bronnen uit de toeleveringsketen heeft gehoord dat productieproblemen ervoor zorgen dat 3D Touch niet op de iPad Air 3 is te vinden en dat de technologie er al wel klaar voor is. Kuo is van mening dat de onderdelen die nodig zijn voor 3D Touch voor de grootste problemen zorgen bij de productie van de iPhone 6s en 6s Plus.

De productie zou nog altijd onder druk staan en daarom heeft Apple besloten om geen 3D Touch scherm te plaatsen op de iPad Air 3, en daarom wordt het apparaat ook nog steeds in de eerste helft van 2016 verwacht. Kuo informeerde investeerders verder dat Apple plannen heeft om de iPhone 7 in september 2016 uit te brengen, en dat dit nieuwe model opnieuw beschikt over een 3D Touch scherm, hoewel dat moeilijk als een verassing kan worden gezien.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*