Samsung Gear S2 Classic komt in goud en platina, later dit jaar iPhone ondersteuning

Smartwatches

Samsung heeft zijn Gear S2 line-up vandaag verder uitgebreid met twee nieuwe Gear S2 Classic behuizingen in platina en roségoud. De nieuwe kleuren ogen een stukje luxueuzer en vrouwelijker dan het zwarte metaal van de bestaande Gear S2 Classic, die eind vorig jaar op de markt werd gebracht.

Gear S2 in nieuwe kleuren

De prijs van de nieuwe Gear S2 Classic modellen zal overigens niet veel hoger komen te liggen, want de platina en roségoud afwerking zijn niets meer dan platings bovenop de roestvrijstalen behuizing van de Gear S2 Classic. In tegenstelling tot de Apple Watch Edition die wel volledig van goud is gemaakt.

Qua functionaliteit en specificaties zijn de nieuwe modellen identiek aan de reguliere Gear S2 Classic. De aanwezige software werkt op precies dezelfde manier met de roterende bezel, maar de nieuwe modellen krijgen wel de keuze uit een paar extra watchfaces die specifiek zijn ontworpen voor de nieuwe kleuren.

Naast de nieuwe Gear S2 modellen introduceert Samsung ook nog een groot aan nieuwe bandjes en armbandjes die beter aansluiten bij de luxueuzere afwerking. Samsung verwacht dat de nieuwe modellen vanaf februari leverbaar zijn. De nieuwe versies zijn vanaf februari beschikbaar en kosten vanaf 479 euro. De huidige varianten kosten 349 en 399 euro.

Het Tizen besturingssysteem dat op de Gear S2 draait werkt momenteel al met Android telefoons van andere fabrikanten, maar daar blijft het niet bij. Tijdens de CES 2016 presentatie bevestigde het bedrijf ook dat de Gear S2 later dit jaar met de iPhone zal werken. Verdere informatie is nog niet beschikbaar, echter ligt het voor de hand dat de functionaliteit ten opzichte van de Android telefoons beperkter zal zijn, net zoals dat het geval is met smartwatches die op Android Wear draaien.

De Samsung Gear S2 en Gear S2 Classic zijn momenteel bij Coolblue te vanaf 349 euro.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*