Samsung heeft geen interesse in Firefox-telefoons

Samsung

firefox-phoneHet mobiele besturingssysteem Firefox lijkt al door een hoop fabrikanten en providers te zijn omarmd. Fabrikanten waaronder Sony, ZTE, LG, Huawei en Alcatel hebben al aangekondigd dat men in de toekomst smartphones zal uitbrengen die gebaseerd zijn op het besturingssysteem van Mozilla, echter ontbreekt Samsung nog steeds op deze lijst.

Maar wie wacht op een Firefox smartphone van Samsung kan weleens langer dan verwacht moeten wachten, want volgens CNET heeft een Samsung executive tijdens het Mobile World Congress in Barcelona bevestigd dat het bedrijf geen interesse heeft in het nieuwe platform. Het komt overigens niet als een complete verassing, want de fabrikant domineert momenteel de gehele markt met Android smartphones. Sony daartegen ziet wel toekomst in het nieuwe besturingssysteem en het ontbreken van Samsung vergroot de kans op succes alleen maar.

De Firefox telefoon van Sony zal ergens in 2014 moeten verschijnen, en de ingenieurs van het bedrijf zouden samen met Mozilla aan de ontwikkeling van het product. Het Japanse bedrijf kan zonder de concurrentie Samsung daardoor weleens de belangrijkste fabrikant gaan worden voor Mozilla’s Firefox OS. Hoewel we nog niks weten hoe het toestel eruit komt te zien en over welke hardware het beschikt.

Het besturingssysteem van Mozilla heeft als unieke functie om zowel de te zoeken op het web als in apps, en gebruikers kunnen zelf een eenvoudige app creëren die gebaseerd is op een zoekterm. Mozilla belooft verder dat alle belangrijke apps bij de lancering zijn te vinden in de Firefox Marketplace waaronder Twitter, Facebook, AccuWeather en meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*