Foto’s tonen Xperia C6 met extreem dunne bezels

Smartphones

Sony kondigde vorige tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas geen nieuwe smartphones aan, maar dat betekent natuurlijk niet dat het bedrijf niet werkt aan een aantal nieuwe Xperia toestellen. In de loop van het jaar zullen we ongetwijfeld kennis maken met de nieuwe Xperia familie, waarvan er mogelijk al één toestel is gelekt.

Sony Xperia C6

De Chinese website it168.com publiceerde namelijk enkele foto’s waarop een Sony smartphone prototype zou zijn te zien. Het zou niet gaan om de Xperia Z6, maar om de nog eveneens onaangekondigde Xperia C6. Wat onmiddellijk opvalt zijn de zeer dunne bezels (randen rondom het scherm) en ook lijkt de behuizing vervaardigd te zijn van metaal.

xperia-c6-1

Zijn voorganger, de Xperia C5 Ultra, was een 6-inch phablet met opnieuw een extreem dunne bezel aan de rechter- en linkerkant van het scherm. De vermeende Xperia C6 lijkt nog een stapje verder te gaan, want op enkele foto’s lijkt het wel dat het beeldscherm zelfs iets in de behuizing doorloopt. Sony introduceerde de C-serie enkele jaren geleden als een selfie-smartphone door aan de voorzijde een camera met een hogere resolutie te plaatsen. De rest van de specificaties behoorden tot het mid-range segment, net als de prijs.

Volgens de bronnen van de site wordt de Xperia C6 voorzien van een wat kleiner 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels (401 pixels per inch). Onder de motorkap zou de MediaTek Helio P10 (MTK6755) zijn te vinden. Deze chipset beschikt over in totaal acht Cortex A53-cores met een maximale klokfrequentie van 2GHz in combinatie met een Mali-T860 MP2-gpu en vermoedelijk 2GB of 3GB aan LPDDR3 werkgeheugen.

xperia-c6-2

Het is nog niet geheel duidelijk wanneer de Xperia C6 op de markt wordt gebracht, maar het Mobile World Congress in Barcelona (22 februari) lijkt een goed moment te zijn. De Xperia C5 Ultra is momenteel te koop voor 339 euro bij Studentmobiel in de kleuren zwart, mint en wit.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*