Samsung Galaxy S7, S7 Edge en S7 Edge+ kunnen bewegende foto’s maken

Smartphones

Er gaan al enige tijd geruchten dat de Galaxy S7, Galaxy S7 Edge en Galaxy S7 Edge+ zullen beschikken over een drukgevoelig touchscreen, vergelijkbaar met de 3D Touch-technologie van de iPhone 6s en 6s Plus. Mogelijk zal dat echter niet de enige feature zijn die Samsung met de Galaxy S7 overneemt van Apple, want het bedrijf zou volgens een anonieme insider ook werken aan een feature waarmee bewegende gif-afbeeldingen kunnen worden vastgelegd.

Bewegende foto’s voor Galaxy S7

Deze feature kennen we op de iPhone 6s als Live Foto’s en deze bewegende beelden bestaan uit een groot aantal foto’s die kort voor en na het indrukken van de sluiterknop worden geschoten. Het resultaat is een korte video die is opgebouwd uit foto’s en door harder te drukken op het drukgevoelig scherm breng je de foto tot leven, terwijl dit bestand ook met gebruikers van andere besturingssystemen kan worden gedeeld als een normale foto, hoewel een Live Foto wel meer ruimte in beslag neemt.

De feature van Samsung zou bewegende foto’s exporteren in het welbekende gif-formaat en dat betekent dat je de foto’s eenvoudiger in bewegende vorm kan delen met anderen. Op veel populaire sites, waaronder Facebook en Twitter, is het al enige tijd mogelijk om bewegende gif-bestanden te uploaden. Volgens de bron van AndroidGeeks is de feature momenteel nog in ontwikkeling en is het nog onduidelijk of de Galaxy S7, S7 en S7 Edge+ direct over deze optie zullen beschikken of dat de feature later in het jaar door middel van een software-update wordt toegevoegd. Daarnaast zou de feature als Timeless Photo of Vivid Photo worden geïntroduceerd, maar ook hierover is er nog geen beslissing genomen.

Eerder deze week werd het al duidelijk dat Samsung op 21 februari, een dag voor de start van het Mobile World Congress in Barcelona, naar alle waarschijnlijkheid met drie nieuwe high-end smartphones komt: de 5,1” vlakke Galaxy S7, de licht gebogen 5,1” Galaxy S7 Edge en de eveneens gebogen 5,7” Galaxy S7 Edge+. Samsung zal ongetwijfeld opnieuw gebruik maken van de AMOLED-technologie en de resolutie zal met 2560 x 1440 pixels ook onveranderd blijven.

In Europa zullen de drie modellen worden aangedreven door de intern ontwikkelde Exynos 8890-soc met in totaal acht cores (4x M1/4x A53) en een 12-core Mali-T880 MP12-gpu. Verder wordt er gesproken over 4GB LPDDR4 werkgeheugen en een 32GB/64GB versie met mogelijk een micro-sd-slot. Aan de achterzijde schijnt er gekozen te zijn voor een nieuwe 12-megapixelcamera met BRITECELL-technologie een diafragma van f/1.7. De vernieuwde camera zou meer licht kunnen opnemen en daardoor beter presteren bij weinig licht. Selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam.

Tot op heden zijn er al geruchten verschenen over de verschillende formaten en varianten, een drukgevoelig touchscreen en irisscanner, een speciale audiochip, een BriteCELL-camera, een behuizing van magnesium, de datum van de aankondiging, de gebruikte chipset en de hoeveelheid werkgeheugen.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*