Apple Watch met FaceTime camera in de maak, Apple Watch 2 komt met iPhone 7/7 Plus?

Smartwatches

Vorige week bereikte ons het nieuws dat de proefproductie van de Apple Watch 2 eind januari van start zou gaan bij producent Quanta, en dat het nieuwe klokje mogelijk tijdens een Apple evenement in maart zou worden aangekondigd, maar volgens de informatie van Matthew Panzarino van TechCrunch is dit niet het geval. De tweede generatie Apple Watch zou niet vroeg in jaar worden gelanceerd.

Voorlopig geen nieuwe Apple Watch

Panzarino claimt met verschillende goed geïnformeerde bronnen te hebben gesproken over de plannen van Apple, en hoewel nieuwe accessoires en samenwerkingen in maart een mogelijkheid zijn, wordt er geen geheel nieuwe Apple Watch verwacht. Dat hoeft niet te betekenen dat er in maart geen Apple evenement zal plaatsvinden, echter staat deze keynote vermoedelijk in het teken van een ander product, zoals bijvoorbeeld de 4-inch iPhone 6c en een aantal nieuwe Macs.

Verder schrijft Panzarino dat de toeleveringsketen van Apple tot op heden geen signalen heeft gegeven dat de productie van de Apple Watch 2 van start is gegaan en ook is het aan de kant van softwareontwikkeling relatief stil, twee signalen die doorgaans niet wijzen op de aankondiging van een nieuw product. Volgens Panzarino komt Apple wel met een kleine revisie van de Apple Watch met een FaceTime camera en hetzelfde ontwerp. Dit product zou echter niet als de Apple Watch 2 worden geïntroduceerd.

Ben Bajarin, analist bij Creative Strategies, waarschuwt wel dat de toeleveringsketen van Apple niet altijd de juiste signalen afgeeft. Niemand met bronnen uit de toeleveringsketen zag bijvoorbeeld ook de originele Apple Watch aankomen. De originele Apple Watch schijnt naar verluidt ook een goede periode tijdens kerst te hebben doorgemaakt met een marktaandeel van vijftig procent.

Het is goed mogelijk dat Apple geen plannen heeft om de Watch jaarlijks te gaan voorzien van een grote upgrade of een nieuw ontwerp. Het is aannemelijker dat we de Apple Watch 2 tijdens de aankondiging van de iPhone 7 en 7 Plus kunnen verwachten en dat betekent dat er bijna twee jaar tussen de introductie van het originele en het nieuwe model heeft gezeten. Dit lijkt een betere keuze te zijn voor een product als een horloge dat door consumenten minder snel wordt vervangen.

De huidige Apple Watch Sport is op dit moment vanaf 419 euro te koop bij de Media Markt.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*