Samsung HomeSync moet alternatief bieden voor Apple TV

Samsung

Samsung-HomeSyncSamsung kondigde naast de Galaxy Note 8.0 ook nog een nieuw Android apparaat aan tijdens het Mobile World Congress: de HomeSync. Het is een nieuwe mediaspeler, maar geen Google TV box zoals je misschien zou verwachten, de HomeSync is namelijk ontwikkeld om je Samsung smartphone en tablet verder te integreren in je digitale leven, waardoor het apparaat ook eigenlijk ongeschikt is voor consumenten zonder Samsung producten. Met je Samsung smartphone en tablet zal je namelijk ook de HomeSync moeten besturen.

De set-top box van Samsung heeft de grootte van een aantal op elkaar gestapelde DVD doosjes met een metallic-gekleurde plastic behuizing, op de voorkant is afgezien van een LED indicator niks te vinden. Op de achterkant is dit gelukkig wel het geval, hier vindt je een microUSB poort, twee USB 3.0 poorten, HDMI uitgang, S/PDIF voor digitale audio en een ethernet poort. Onder de behuizing is een 1,7GHz dual-core processor te vinden, 1TB harde schijf, 8GB aan flash geheugen voor de opslag van apps, 2GB aan RAM en Wi-Fi & Bluetooth connectiviteit.

De harde schijf wordt gebruikt voor lokale opslag, maar ook kun je content eenvoudig van je tablet of smartphone naar de HomeSync transfereren via een lokaal Wi-Fi netwerk. Verder biedt de HomeSync ook ondersteuning aan voor verschillende clouddiensten en synchroniseert het apparaat met alle apps op de verschillende Samsung apparaten. Het is daarmee voor een groot deel te vergelijken met de Apple TV in combinatie met een iPhone of iPad, met één druk op de knop kun je foto’s en video’s van je Galaxy smartphone of tablet direct streamen naar de televisie.

Het apparaat draait op Android 4.2 Jelly Bean en kent een aangepaste interface die geoptimaliseerd is voor het grote scherm. Een applicatie op je Samsung tablet of smartphone zorgt ervoor dat dit apparaat ook kan dienen als draadloos toetsenbord, muis of afstandsbediening.

Na het instellen van de software kun je vanaf je Samsung apparaat draadloos 1080p video’s streamen naar de HomeSync die vermoedelijk is verbonden met je televisie. Het goede nieuws is dat alle apps lijken te werken zoals de foto galerij, videospeler en YouTube. Daarnaast zal het volgens Samsung ook mogelijk zijn om apps te installeren via de Google Play Store, waaronder RTL XL, Uitzending Gemist en BBC.

De HomeSync biedt ondersteuning aan acht verschillende gebruikers, die elk een bepaald gedeelte van de 1TB harde schijf krijgen toegewezen. Mocht je aan de harde schijf alleen niet genoeg hebben dan kun je via de USB 3.0 poorten externe schijven toevoegen voor meer opslagcapaciteit.

Onduidelijk is op dit moment nog hoeveel het apparaat gaat kosten en of de HomeSync ook naar Nederland gaat komen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*