Vijf interessante features van de LG G5

Smartphones

We weten inmiddels dat de LG G5 op zondag 21 februari wordt aangekondigd en het toestel zal vanaf dag 1 de concurrentie aan moeten gaan met de Galaxy S7 en S7 Edge, die beide op dezelfde dag worden aangekondigd. De LG G5 is echter tot op heden een beter bewaard geheim gebleven in vergelijking met de Galaxy S7-serie, maar als we de geruchten mogen geloven dan zijn de visuele veranderingen die LG dit jaar heeft doorgevoerd groter dan ooit tevoren. Wij hebben vijf interessante LG G5 geruchten geselecteerd die het toestel kunnen differentiëren van de concurrentie.

LG G5 geruchten

Metalen behuizing

Volgens verschillende bronnen, waaronder @evleaks, neemt LG met de G5 afscheid van het plastic dat het in de voorgaande jaren heeft gebruikt. De LG G5 zou zijn voorzien van een aluminium behuizing voor een luxueuzere uitstraling. Het ontwerp van de LG G5 krijgt een vlakke achterkant en afgeronde hoeken. Verder zien we op de gelekte schematische tekeningen dat de volumeknoppen weer verplaatst zijn naar de zijkant, onder de camera vinden we ditmaal de ronde vingerafdrukscanner. De LG 5 zou 149,4 x 73,9 x 8,2mm meten en daarmee is het toestel een fractie dikker dan bijvoorbeeld de Galaxy S7 en iPhone 6/6s. In tegenstelling tot de concurrentie zou de LG G5 wel beschikken over een verwisselbare accu met een capaciteit van 2800mAh.

Schermformaat

De LG G3 en LG G4 beschikten beide over een 5,5-inch scherm, maar de LG G5 krijgt mogelijk een iets kleiner 5,3-inch scherm. LG zou zijn eigen G-serie meer met de V-serie willen laten verschillen, vergelijkbaar met de Galaxy S en Galaxy Note-serie van Samsung. We vermoeden dat het scherm nog steeds beschikt over een Quad-HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarnaast heeft LG al aangekondigd dat het een zogeheten ‘always-on’ beeldscherm betreft. Deze feature maakt het mogelijk om altijd de tijd, notificaties en andere opties te tonen op het scherm, zonder dat dit een negatief effect heeft op de accu. Het is ook aannemelijk dat het gaat om een AMOLED-scherm aangezien dit type scherm geen energie verbruikt bij het weergeven van zwart, omdat er simpelweg geen backlight aanwezig is om het scherm te verlichten.

Twee camera’s

LG introduceerde op de V10 al een configuratie met twee camera’s aan de voorzijde van het toestel en de LG G5 maakt mogelijk gebruik van een vergelijkbare configuratie, maar dan aan de achterkant. Het zou hier gaan om een 8- en 16-megapixelcamera. Onduidelijk is nog precies wat de mogelijkheden zijn van deze configuratie, maar in voorgaande jaren hebben we al gezien dat gebruikers het focuspunt achteraf kunnen aanpassen. De camera wordt bijgestaan door tweekleurige ledflitser en een laser autofocus om sneller scherp te stellen. Selfies kunnen naar alle waarschijnlijkheid worden geschoten met een 8-megapixelfrontcamera.

Hardware

Onder de motorkap van de LG G5 vinden we de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit chipset met vier Kryo-cores geklokt op 2,2GHz in combinatie met een Adreno 530-gpu en 3GB of 4GB aan werkgeheugen. Uit recente benchmarks is al gebleken dat deze processor bijna anderhalve keer zo snel is dan zijn voorganger en op het grafische vlak ligger de prestaties 40% hoger. Het opslaggeheugen bedraagt standaard 32GB en dat kan naar alle waarschijnlijk door de gebruiker worden uitgebreid. Het is nog onduidelijk of dit kan via een micro-sd-kaartje of via het nieuwe Magic Slot dat aan de onderzijde van de LG G5 is geplaatst en ondersteuning moet bieden voor speciale accessoires.

Quick Cover

De LG G5 krijgt in 2016 ook een vernieuwde Quick Cover case, een accessoire met een metalen look en een doorzichtig venster waarin notificaties en andere informatie kan worden weergegeven. Gebruikers kunnen ook bepaalde basis features uitvoeren  zoals het accepteren of weigeren van een inkomende telefoongesprek zonder de case te moeten openen.

De huidige LG G4 is inmiddels al te koop vanaf €437 bij Studentmobiel.nl, Belsimpel.nl, Bol.com en Coolblue.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*