LG G5 presentatie livestream: Magic Slot, Snapdragon 820 en dual-camera

Smartphones

De LG G5 wordt vandaag officieel aangekondigd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De presentatie gaat om 14:00 Nederlandse tijd van start en de introductie van de LG G5 is te volgen via de onderstaande livestream op YouTube. Het zal overigens niet het enige high-end toestel zijn dat vandaag wordt aangekondigd, want om 19:00 worden ook de Galaxy S7 en S7 Edge van Samsung verwacht.

LG G5 presentatie livestream

LG heeft in de afgelopen weken al de nodige teasers gepubliceerd en eerder deze week is het toestel ook al meerdere malen te zien geweest op enkele foto’s en persafbeeldingen. Het meest unieke aspect van de LG G5 is zonder twijfel het Magic Slot waarmee gebruikers extra accessoires aan de telefoon kunnen toevoegen, zoals bijvoorbeeld een dac-module van Bang & Olufsen voor verbeterde audiokwaliteit of een cameragrip met fysieke knoppen om in te zoomen of een foto te schieten en een geïntegreerde 1100mAh voor het verlangen van de accuduur.

https://www.youtube.com/watch?v=mSb4upgFq-I

Verder weten we dat de behuizing van de LG G5 vervaardigd is van aluminium en in ieder geval wordt uitgebracht in de kleuren wit en zilver. Over de rest van de specificaties heerst nog wat onduidelijkheid, zo wordt er nog altijd gesproken over verschillende schermformaten die uiteenlopen van 5,3” tot 5,6”. Wat we wel weten is dat het zal gaan om een AMOLED-scherm met een QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het scherm biedt namelijk een always-on feature voor het weergeven van de tijd, telefoongesprekken, notificaties en andere informatie. Deze feature is vanwege het energieverbruik alleen mogelijk met een AMOLED-scherm, omdat deze technologie pixels individueel kan aansturen, terwijl een LCD-scherm gebruikt maakt van een backlight om het gehele scherm op te lichten. Zwart is met een AMOLED-scherm daardoor echt zwart.

Het is inmiddels wel duidelijk dat de LG G5 wordt aangedreven door de Snapdragon 820-soc van Qualcomm. Dit is een 64-bit chipset met vier intern ontwikkelde Kryo-cores (2,2GHz) in combinatie met een Adreno 530-gpu en 4GB werkgeheugen. Aan de achterzijde vinden we twee camera’s met een laser autofocus en een tweekleurige ledflitser. Onduidelijk is nog in welke resoluties beide camera’s hun foto’s schieten. Onder de camera is een vingerafdrukscanner geplaatst om het toestel veilig en snel te ontgrendelen.

Naast de LG G5 verwachten we ook nog een 360-graden camera en een smartphone gecontroleerd apparaat met de naam ‘Rolling Bot’. Dit apparaat zou zich zelfstandig doos het huis kunnen bewegen, apparaten aan- of uitzetten en met huisdieren kunnen communiceren. Het zal vanaf vandaag ook mogelijk zijn om een pre-order voor de LG G5 te plaatsen bij de volgende retailers: Coolblue, Bol.comMedia Markt, Belsimpel.nl, Studentmobiel.nl en GSMwijzer.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*