Always On feature van Galaxy S7 en S7 Edge komt niet naar Galaxy S6-serie

Smartphones

Een van de nieuwe features van de Galaxy S7 en S7 Edge is het always-on scherm, waarbij het scherm altijd de tijd, het percentage van de accu en andere informatie kan weergeven zonder dat het veel van de accu vergt. Deze technologie werkt uitstekend in combinatie met het AMOLED-scherm van beide modellen, aangezien het scherm geen energie verbruikt bij de weergave van zwart. De feature is overigens niet nieuw, want Motorola en Microsoft brachten eerder al smartphones uit met vergelijkbare features en ook is de nieuwe LG G5 in staat om vergelijkbare informatie weer te geven.

Geen always-on feature voor oudere modellen

Andere recente high-end smartphones van Samsung beschikken ook over een AMOLED-scherm, maar het slechte nieuws is dat de feature naar alle waarschijnlijkheid niet naar deze toestellen, zoals de Galaxy S6 en S6 Edge, komt. Volgens het doorgaans goed geinformeerde SamMobile blijft het een exclusieve feature van de Galaxy S7 en S7 Edge en heeft het bedrijf geen plannen om de feature door middel van een software-update naar oudere smartphones met een AMOLED-scherm te brengen.

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge werden afgelopen zondag aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona. Beide toestellen zijn per direct beschikbaar voor respectievelijk 699 en 799 euro. Samsung heeft de Galaxy S7 dit jaar voorzien van een 5,1” scherm, terwijl de Galaxy S7 Edge beschikt over een groter 5,5” scherm. Beide schermen hebben een Quad HD resolutie van 2560 x 1440 pixels. De rest van de specificaties bestaan uit een Exynos 8890-soc, 4GB LPDDR4 werkgeheugen, een 12-megapixelcamera en een 5-megapixelfrontcamera.

Het is vanaf vandaag direct mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de Galaxy S7 of Galaxy S7 Edge. Wanneer je voor 11 maart een pre-order plaatst ontvang je gratis de Gear VR-bril ter waarde van 99 euro. De Galaxy S7 en S7 Edge zijn beschikbaar bij de volgende retailers:

Winkel Levering Prijs Meer informatie
Coolblue 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
Belsimpel.nl 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
StudentMobiel.nl 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
GSMWijzer 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
Media Markt 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
KPN 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
T-Mobile 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
Vodafone 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
Tele2 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken
Samsung 11 maart Vanaf €0,- met Gear VR Bekijken

 

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*