Dit is het vermoedelijke ontwerp van de 4-inch iPhone SE

Smartphones

De lang verwachte 4-inch iPhone SE zal naar verluidt op maandag 21 maart worden aangekondigd en tot heden zijn er nog vrijwel geen onderdelen van het toestel gelekt. Het enige wat we hebben gezien is een foto van het vermeende scherm van de iPhone SE, waarbij het duidelijk was te zien dat er geen drukgevoelig 3D Touch scherm is gebruikt voor het toestel. Afgezien van deze informatie zijn er alleen nog een aantal schematische tekeningen gelekt en een render die afkomstig was van een casefabrikant.

iPhone SE is vernieuwde iPhone 5s

De site MacRumors heeft daarom besloten om een ontwerper in te huren om een mockup te creëren, die de licht gebogen voorkant van de iPhone 6 en 6s combineert met het scherpere ontwerp van de iPhone 5s. Het resultaat ziet er in onze ogen stijlvol uit, hoewel ik persoonlijk nog altijd van mening ben dat de iPhone 5s een van de mooiste telefoons is die Apple heeft gemaakt, terwijl de iPhone 6s en 6s Plus er een stukje saaier en minder exclusief uitzien.

Op de afbeeldingen van de iPhone SE zien we ook dat de camera van het toestel iets uit de behuizing steekt. Eerst werd nog gedacht dat dit een foutje was op de schematische tekening, echter bracht de doorgaans goed geïnformeerde analist Ming-Chi Kuo enkele dagen later naar buiten dat de iPhone SE over dezelfde 12-megapixelcamera beschikt als de iPhone 6s. De camera van de iPhone 6s steekt 0,7mm uit de 7,1mm dunne behuizing, mocht de 4-inch iPhone SE net zo dik zijn als de iPhone 5s (7,6mm), dan is de camera nog steeds een fractie te groot.

Onder de motorkap van de iPhone SE vinden we vermoedelijk de Apple A9-soc, die ook voor de iPhone 6s en 6s Plus gebruikt. Het logic board, ook wel beter bekend als het moederbord van de iPhone, is ook nog steeds niet gelekt en het is daarom moeilijk te voorspellen of het toestel ook over 2GB aan werkgeheugen beschikt. Apple is er met de iPhone SE uitermate goed in geslaagd om het aantal lekken tot een minimum te beperken. De kans blijft desondanks aanwezig dat er kort voor de lancering nog meer nieuws over het toestel verschijnt, want de start van de massaproductie maakt de kans op nieuwe informatie steeds groter.

We kunnen later deze maand in ieder geval een vernieuwde 4-inch iPhone SE verwachten met een krachtige Apple A9-soc, een 12-megapixelcamera, een Touch ID vingerafdrukscanner en NFC ondersteuning voor Apple Pay. Het toestel zal in de kleuren zilver, goud, spacegrijs en roségoud worden aangeboden. De adviesprijs van de 16GB-versie bedraagt volgens de laatste informatie 509 euro, terwijl de 64GB-versie 599 gaat kosten. Naast de iPhone SE zal Apple tijdens het evenement op 21 maart ook de nieuwe 9,7-inch iPad Pro en enkele nieuwe polsbandjes voor de Apple Watch introduceren.

In Nederland is de stijlvolle iPhone 5s nog altijd te koop, de goedkoopste 16GB variant kost momenteel 445 euro bij Coolblue. De iPad Air 2 is momenteel vanaf 449 euro te koop bij Coolblue, Media Markt en Bol.com.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*