Microsoft maakt cross-platform gaming tussen Xbox One, PlayStation 4 en pc mogelijk

Gaming

Microsoft heeft gisteren aangekondigd dat het cross-platform multiplayer gaat ondersteunen tussen de Xbox One, Windows 10 en andere online multiplayer netwerken. Het zou daardoor in de toekomst mogelijk kunnen worden dat Xbox Live gamers het op kunnen nemen tegen spelers op het Sony PlayStation Netwerk.

Xbox One, PlayStation 4 en pc?

Het nieuws werd bekendgemaakt door Chris Charla, directeur van ID@Xbox. Op de officiële Xbox site zei Charla het volgende over de mogelijkheden: “Het is aan de ontwikkelaars om deze functie te ondersteunen en gamers zullen altijd de mogelijkheid krijgen om te kiezen om alleen met of tegen andere Xbox Live gamers te spelen.”

“Naast de ondersteuning van cross-platform multiplayer tussen de Xbox One en Windows 10 games die gebruik maken van Xbox Live, stellen we ontwikkelaars ook in staat om eveneens cross-network play te ondersteunen. Dit betekent dat spelers op de Xbox One en Windows 10 met behulp van Xbox Live het kunnen samenspelen met gamers van verschillende online multiplayer netwerken, inclusief andere consoles en pc-netwerken”, aldus Charla.

De eerste game die gebruik gaat maken van deze feature is Rocket League van ontwikkelaar Psyonix, die Xbox One en pc gamers gaat samenbrengen. Rocket League biedt al langer ondersteuning voor cross-platform gaming tussen de PlayStation 4 en pc, terwijl dit niet mogelijk was met de Xbox One versie. Destijds zei Psyonix dat cross-play matchmaking tussen verschillende systemen en netwerken niet mogelijk was met het Xbox platform.

Het is in ieder geval goed nieuws voor alle gamers onder ons, hoewel het natuurlijk nog maar de vraag is of grote titels, zoals Call of Duty of Battlefield, ook gebruik gaan maken van deze nieuwe mogelijkheden. Sony heeft daarnaast ook nog niet gereageerd op de open uitnodiging van Microsoft.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*