Nederlandse smartphonegebruikers meest tevreden met iPhone

Smartphones

De Samsung Galaxy-smartphones en de iPhone van Apple zijn in Nederland al geruime de best verkochte toestellen en dat blijkt niet zonder reden. Nederlandse gebruikers zijn namelijk uitermate tevreden met de smartphones van beide merken, waarbij Apple nog licht in het voordeel is, hoewel de tevredenheid onder de iPhone-gebruiker in vergelijking met vorig jaar is gedaald.

Samsung dicht gaat naar Apple

Het door Telecompaper uitgevoerde onderzoek toont aan dat 90 procent van alle smartphonesgebruikers zeer tevreden is over zijn of haar smartphone. Fabrikanten lijken daarnaast de juiste weg zijn ingeslagen met hun nieuwste toestellen, want de consument is meer tevreden over de onderdelen van hun smartphones, zoals de behuizing, het formaat en het gebruiksgemak.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan 90 procent tevreden is met het design, formaat en gebruiksgemak van hun telefoon. Helemaal als een verassing komt dat natuurlijk niet aangezien dit doorgaans ook de belangrijke punten zijn in het keuzeproces. Gebruikers zijn het minst tevreden over de standby-tijd van hun smartphone: slechts 67% van alle gebruikers is tevreden over dit aspect. Mobiel internet lijkt de consument ook steeds meer te kunnen bekoren, want het percentage tevreden gebruikers steeg van 72 procent in januari 2014 naar 80 procent in februari 2016.

De iPhone is momenteel de smartphone waar de meeste mensen het meest tevreden over zijn. In februari 2016 was 91% van alle iPhone bezitters tevreden over hun telefoon, desondanks daalde het aantal tevreden gebruikers wel met 6 procent ten opzichte van 2015. Gebruikers waren minder tevreden over het uiterlijk van het toestel. Bij Samsung is de situatie juist omgekeerd. Het aantal tevreden gebruikers steeg in het afgelopen jaar met 6 procent naar 90 procent. Samsung gebruikers zijn vooral tevreden over het formaat van het beeldscherm en de werking van het touchscreen.

Telecompaper maakte niet bekend hoeveel mensen er hebben deelgenomen aan het onderzoek. Wel weten we dat het consumentenpanel uit 30.000 gebruikers bestaat, waarvan er 1000 meedoen aan een continu lopend onderzoek.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Apple heeft de laatste tijd weinig revolutionairs laten zien. Ook de lancering die voor dit jaar nog op de agenda staat zal niet veel bijzonders beloven. Ben benieuwd hoe de kaarten volgens het panel over een aantal maanden zijn verdeeld…

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*