Nintendo zegt door te gaan met productie Wii U

Gaming

De doorgaans goed geïnformeerde Japanse krant Nikkei kwam gisteren met het opmerkelijke nieuws dat Nintendo eind 2016 zou willen stoppen met de productie van de Wii U, om mogelijk met de productie te beginnen van de nieuwe NX console. De productiestop zou het resultaat zijn van tegenvallende verkoopcijfers, die naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer gaan verbeteren. Nintendo heeft vandaag zelf het gerucht ontkracht in een reactie tegenover het eveneens Japanse ITMedia.

Nintendo Wii U productiestop

Het is al enige tijd duidelijk dat de Wii U lang niet zo populair is als zijn voorganger, maar een productiestop dit jaar zou nog steeds als verrassend kunnen worden gezien. Er bestaat een kans dat de nieuwe Nintendo NX backwards compatible is met de Wii U, waardoor de huidige console eigenlijk overbodig is geworden. Helaas is er nog weinig informatie beschikbaar over de NX, hoewel de verwachting is dat het bedrijf tijdens de E3 conferentie eindelijk meer van de nieuwe console gaat laten zien.

Volgens de consolebouwer zijn de door Nikkei gepubliceerde geruchten nergens op gebaseerd. “Het artikel van Nikkei komt niet vanuit onze bedrijf. […] Het bedrijf [Nintendo] heeft plannen om de productie voort te zetten gedurende het huidige en volgende fiscale jaar”, aldus Nintendo in een reactie.

In vergelijking met de huidige generatie consoles heeft de Wii U in korte tijd al een enorme achterstand opgelopen. De cijfers van Nintendo tonen aan dat er op 31 december nog maar 12,6 miljoen Wii U’s waren verkocht, terwijl de console een jaar eerder werd gelanceerd dan de PlayStation 4 en de Xbox One. De console van Sony is inmiddels al 36 miljoen keer verkocht. Microsoft deelt geen verkoopcijfers van de Xbox One, maar volgens verschillende bronnen zijn er al meer dan 18 miljoen stuks verkocht.

Wanneer de Nintendo NX verschijnt blijft voorlopig nog een raadsel. Eind 2015 wist The Wall Street Journal te melden dat Nintendo is begonnen met het verschepen van software development kits naar ontwikkelaars, wat als een indicatie kan worden gezien dat het bedrijf zich aan het voorbereiden is op een naderende lancering. Daarnaast claimen verschillende bronnen dat de NX een hybride apparaat is, dat door gamers kan worden gebruikt als een vaste console en handheld.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*