Nieuwe Samsung Gear S2 update voegt iPhone ondersteuning toe

Smartwatches

Begin dit jaar kondigde Samsung aan dat de Gear S2 smartwatch in 2016 ook ondersteuning voor de iPhone (iOS) zou krijgen, maar het was destijds nog volstrekt onduidelijk wanneer deze update zou worden uitgebracht. Het goede nieuws is dat daar vandaag verandering in is gekomen, want op de site van de Amerikaanse provider Verizon is te lezen dat de Gear S2 na de nieuwste update ook werkt met iOS 8.4+ en Android 6.0 Marshmallow.

Gear S2 werkt met iOS

Gebruikers van de iPhone hebben daardoor de keuze uit de Apple Watch, Android Wear en de Samsung Gear S2, die op Tizen besturingssysteem draait. De Gear S2 is in onze ogen een stijlvol alternatief met een rond scherm en een innovatief mechanisme om te navigeren. De buitenste ring van de Gear S2 is namelijk draaibaar, waardoor je eenvoudig door alle opties van de smartwatch heen kan bladeren zonder het scherm aan te hoeven raken.

De Gear S2 heeft twee knoppen aan de zijkant om terug te gaan of het startscherm te openen. Samsung heeft het Tizen besturingssysteem volledig geoptimaliseerd voor de smartwatch, maar doordat het OS alleen op de producten van Samsung draait is het aanbod ten opzichte van Android Wear qua apps wat kleiner. Populaire apps, zoals NOS, Pathé en Telegraaf, zijn overigens wel gewoon beschikbaar. Daarnaast is het aannemelijk dat niet alle features voor iOS-gebruikers beschikbaar zijn, omdat het besturingssysteem van Apple een stuk geslotener is voor apparaten van derde partijen.

Het AMOLED-scherm van de Gear S2 is 1,2-inch groot een heeft een resolutie van 360 x 360 pixels. De smartwatch wordt aangedreven door een dual-core Exynos 3 (3250) in combinatie met 512MB werkgeheugen 4GB opslagcapaciteit. Het koppelen van de Gear S2 met een smartphone verloopt via Bluetooth 4.1 en ook is er Wi-Fi 802.11n connectiviteit aanwezig. Verder is de behuizing waterdicht en zijn er een groot aantal sensoren aanwezig voor het meten van je hartslag, de hoogte en de druk.

De Samsung Gear S2 vanaf €349 beschikbaar bij Coolblue, terwijl de Gear S2 BALR variant te koop is voor €399.

[sc:adsense-tekst ]

1 Reactie

  1. Wanneer zei u?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*