Nieuwe informatie en screenshots van Pokémon Go onthuld

Gaming

Enkele dagen geleden toonden we je al de eerste video van de mobiele augmented reality game Pokémon Go, die geschoten was tijdens de SXSW conferentie met Niantic CEO John Hanke. Niantic is de studio die door Nintendo is ingehuurd om Pokémon Go te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat Pokémon Go gamers weer uit hun luie bureaustoel trekt om de wereld te ontdekken en natuurlijk alle Pokémon monsters te vangen.

Pokémon Go screenshots

Het avontuur ga je aan met je smartphone of tablet en ook brengt Nintendo een accessoire uit met de naam Pokémon Go Plus. Dit armbandje in de vorm van een PokéBall trilt en geeft licht wanneer er een Pokémon in de buurt is. Gamers hoeven daardoor niet langer continu naar het scherm van hun smartphone te staren. Overigens is de Pokémon Go Plus optioneel en niet vereist. De armband wordt via Bluetooth connectiviteit met je iOS of Android apparaat verbonden.

Wanneer je een Pokémon in de echte wereld hebt ontdekt, dan is het de bedoeling om het monster zo snel mogelijk te vangen. Dit doe je door een PokéBall te gooien op de Pokémon. Wij vermoeden dat dit ook het proces is waarmee Nintendo een hoop geld gaat verdienen. De zogeheten PokéBalls moeten namelijk worden aangeschaft in de PokéStop. Deze virtuele shops worden geplaatst bij echte museums en andere vergelijkbare locaties. PokéStop gaat daarnaast ook Pokémon eieren verkopen die je kunt uitbroeden door afstanden in de game af te leggen. Uit deze eieren kunnen zeldzame Pokémon personages komen die je anders vrijwel nooit zult tegenkomen.

Niantic heeft ook een levelingsysteem ontwikkeld voor Pokémon Go. Hoe meer Pokémon je verzamelt, hoe hoger je level wordt. Het levellen in de game is een belangrijk aspect, want bij bepaalde levels speel je nieuwe en krachtigere voorwerpen vrij, zoals bijvoorbeeld sterkere PokéBalls. Deze voorwerpen ben je nodig om sterkere Pokémon te kunnen vangen. Verder kun je het in de echte wereld ook opnemen tegen andere spelers in de Gyms. Dit zijn locaties waar gevechten met andere spelers plaatsvinden. Meer informatie over deze gevechten in real life verwachten we over niet al te lange tijd.

[sc:adsense-tekst ]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*