YouTube update voor iOS maak streamen van video’s naar televisie mogelijk

Google

youtubeGoogle heeft vandaag een update uitgebracht voor de iOS versie van YouTube met een functie die het mogelijk maakt om een verbinding tussen je mobiele apparaat en smart TV of set-top box op te zetten. Na het opzetten van deze verbinding is het eenvoudig om een video direct naar je televisie of set-top box te sturen. Volgens YouTube is het met deze nieuwe functie kinderlijk eenvoudig om YouTube video’s te bekijken op welk apparaat dan ook.

Helaas worden nog niet alle systemen en televisies door YouTube ondersteunt, maar de app zou compatible moeten zijn met Panasonic, LG, Sony en Bang & Olufsen. In de toekomst zal er ook ondersteuning worden toegevoegd voor apparaten van Samsung, Philips, Western Digital, Sharp, Vizeo en Toshiba, en er zouden voor de toekomst nog meer fabrikanten op de lijst staan.

Een smart TV is overigens geen vereiste, want een ondersteunende set-top box of versterker kan ook worden gebruikt. Om je mobiele apparaat en televisie met elkaar te synchroniseren ga je naar het instellingen menu om beide apparaten met elkaar te verbinden. Op de televisie zal een code worden getoond die je moet invoeren op je mobiele apparaat.

YouTube kondigde naast de nieuwe functie ook aan dat de app momenteel is gedownload op 400 miljoen apparaten, en meer dan 25% van de views zijn nu afkomstig van mobiele apparaten. De YouTube update voor iOS is nu te downloaden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*