Nintendo brengt eerste smartphone-app Miitomo donderdag uit

Gaming

Nintendo brengt morgen, 31 maart zijn eerste mobiele-app uit voor iOS en Android, eerder deze maand verscheen Miitomo al in de Japanse App en Play Store. Miitomo is overigens een sociale-app en niet zozeer een game. Je creëert een personage genaamd een Mii, waarna je enkele vragen moet beantwoorden over je interesses, zodat het deels jouw persoonlijkheid aanneemt. De antwoorden op deze vragen worden ook gedeeld met bevriende andere gebruikers.

Nintendo Miitomo

In Japan is de Miitomo-app een groot succes, in slechts drie dagen tijd werd de mijlpaal van 1 miljoen downloads al bereikt. De app was daarmee de populairste gratis app in zowel de App Store als de Google Play Store. Nintendo hoopt dat het met deze app een nieuwe groep gebruikers aan zich kan binden. Er hebben in de afgelopen jaren namelijk een hoop veranderingen plaatsgevonden en games worden niet alleen nog gespeeld op consoles en pc’s, maar ook op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

Het Japanse bedrijf heeft de mobiele markt tot op heden links laten liggen en zich in plaats daarvan gericht op het ontwikkelen van games voor zijn Wii consoles en handhelds. Maar het bedrijf is ook hier niet langer een dominante factor en duidelijk voorbijgestreefd door Sony en Microsoft, wat vermoedelijk ook een van de redenen is waarom het nu eindelijk een app voor Android en iOS heeft uitgebracht.

Miitomo kan morgen gratis worden gedownload, maar er is ondersteuning voor microtransacties. Via in-app aankopen kunnen gebruikers kleding en andere items kopen voor de Mii. Daarnaast vervangt Nintendo het Club Nintendo beloningsprogramma met het nieuwe My Nintendo, gebruikers die gebruik maken van Nintendo apps en diensten krijgen twee extra punten. Om deze punten binnen is te halen via My Nintendo is het verstandig om je hier alvast in de schrijven.

De laatste verandering is dat het vanaf 31 maart ook mogelijk wordt om applicaties en games aan te schaffen via de website van Nintendo in plaats van alleen via de eShop. Content die via deze methode is aangeschaft wordt automatisch gedownload en geïnstalleerd op het systeem waaraan de Nintendo-account is gekoppeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*