Microsoft Build livestream: wat kunnen we verwachten?

Besturingssystemen

Vandaag gaat de Microsoft Build conferentie voor ontwikkelaars van start en zoals gebruikelijk start het evenement met een keynote. Op deze pagina lees je waar je een livestream naar het Microsoft Build evenement kan vinden en ook wat we vandaag kunnen verwachten van Microsoft.

Microsoft Build livestream

In de onderstaande mediaspeler is het Microsoft Build evenement door middel van een livestream te volgen. De presentatie start om 17:30 Nederlandse tijd, vergeet dus niet om een herinnering in te stellen op je smartphone. Build 2016 is een ontwikkelaarsconferentie en duurt van 30 tot 1 april.

Wat kunnen verwachten tijdens Build 2016?

Er is altijd veel interesse in de Build conferentie, maar dit jaar was zelfs Microsoft verrast toen alle tickets voor het evenement in slechts een enkele minuut werden verkocht. Vorig jaar duurde het 20 minuten voordat de conferentie volledig was uitverkocht. Maar wat kunnen we voor nieuws verwachten tijdens Build 2016?

Microsoft gebruikt de Build conferentie doorgaans om de volgende versie van het Windows besturingssysteem aan te kondigen, echter heeft het bedrijf uit Redmond al bekendgemaakt dat Windows 10 het laatste besturingssysteem is dat dat wordt uitgebracht. In plaats van het uitbrengen van Windows 11 blijft het bedrijf Windows 10 voorzien van updates met nieuwe features.

We verwachten veel te horen over de Windows 10 Redstone update voor pc’s, laptops, smartphones en tablets. Er gaan bijvoorbeeld geruchten dat de digitale assitent Cortana meer talen zou ondersteunen, waaronder Nederlands. Verder hebben we deze week al gesproken over nieuwe Continuum features, een nieuwe verkenner en extensies voor de Edge-browser.

Een ander product waar we meer over gaan horen is HoloLens, de versie voor ontwikkelaars staat namelijk op het punt om te worden uitgeleverd. Nederlandse ontwikkelaars moeten overigens nog even geduld hebben, want vooralsnog is de HoloLens Development Edition alleen beschikbaar voor ontwikkelaars in de Verenigde Staten of Canada.

Wil je niks missen? Vergeet dan niet op 30 april om 17:30 Nederlandse tijd in te schakelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*