Waarom de PlayStation VR is uitgesteld naar oktober

Gaming Virtual Reality

De PlayStation VR had eigenlijk al in de eerste helft van 2016 moeten worden gelanceerd, maar Sony kondigde eerder deze maand aan dat de headset pas in oktober op de markt wordt gebracht voor een adviesprijs van 399 euro. Het was destijds niet duidelijk waarom de lancering was uitgesteld, maar volgens Masayasu Ito, vicepresident van Sony Computer Entertainment, is de vertraging veroorzaakt door een aangepaste projectie van de omzet.

PlayStation VR

Sony verwacht namelijk veel meer headsets te verkopen, dan oorspronkelijk werd gedacht. Ito zegt in gesprek met de Japanse krant Nikkei dat het bedrijf in de eerste helft van 2016 niet genoeg PlayStation VR-headsets zou kunnen produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarom heeft Sony het besluit genomen om de lancering van de PlayStation VR uit te stellen naar oktober.

Het is niet geheel duidelijk welke aantallen Sony verwacht te verschepen, maar volgens een bron van de krant gaat het om 1-2 miljoen headsets voor het einde van het jaar. Wat de originele projectie was werd niet naar buiten gebracht. Daarnaast claimt Nikkei dat Sony dit jaar de mijlpaal van 40 miljoen verkochte PlayStation 4’s wil bereiken en dat lijkt niet ondenkbaar te zijn. In januari kondigde het bedrijf al aan dat er bijna 36 miljoen consoles zijn verkocht. Het betekent dat Sony verwacht dat ongeveer vijf procent van alle PlayStation 4 bezitters een PlayStation VR-headset gaan aanschaffen.

In Nederland verschijnt de PlayStation VR ook in oktober. Het apparaat vereist een PlayStation Camera, die niet standaard wordt meegeleverd, en ook werkt de headset met de Move-controllers, echter zijn deze optioneel. Er gaan geruchten dat Sony in Europa een bundel gaat uitbrengen met de PlayStation VR, PlayStation Camera en een setje Move-controllers, momenteel is dit pakket alleen nog aangekondigd voor de Verenigde Staten. Meer over de PlayStation VR lees je op onze hub-pagina.

Winkel  Levertijd  Prijs
Bol.com Oktober 2016 €399,-
Media Markt Oktober 2016 €399,-
Coolblue Oktober 2016 €399,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*