Gebogen schermen met Cornings Willow-glas pas over drie jaar mogelijk

Apple

corning iwatchHet Gorilla glas van Corning wordt bijna door elke moderne smartphone of tablet fabrikant gebruik. Het bedrijf levert ongelooflijk sterk glas aan de grootste bedrijven uit de technologie wereld, waaronder Apple en Samsung. Recentelijk zijn er ook geruchten naar buiten gekomen dat Apple werkt aan een iWatch, waardoor de link met Corning opnieuw snel is gelegd.

Het horloge van Apple zou gebruik maken van gebogen glas. Maar voordat zo’n apparaat op de markt zal verschijnen zullen leveranciers eerst deze techniek onder de knie moeten krijgen. Volgens Corning zal dit nog wel even duren, want het bedrijf kondigde vandaag aan dat het gebogen Willow glas pas over drie jaar beschikbaar zal zijn te gebruiken door fabrikanten.

Willow glas is een type glas dat wordt gemaakt op een manier die te vergelijken is met het drukken van een krant. Het flexibele glas moet fabrikanten in staat stellen om gebogen of flexibele schermen te gebruiken. Corning zegt dat het momenteel het glas aan het produceren is en veel tijd en moeite besteedt om grote namen uit de industrie te laten zien hoe er met glas moet worden omgegaan.

Gezien het feit dat Corning één van de leveranciers is van Apple, en het bedrijf mogelijk werkt aan een horloge met gebogen glas, kunnen we verwachten dat de iWatch weleens één van de eerste producten gaat worden die gebruikt maakt van het Willow glas. Een Corning executive zei dat verschillende prototypes van het Willow glas vorig jaar zomer al zijn verstuurd naar smartphone, tablet en televisie fabrikanten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*