Samsung gaat Galaxy Note 6 voor iPhone 7 en 7 Plus uitbrengen

Smartphones

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn een groot succes. Volgens verschillende analisten zijn beide toestellen in totaal al bijna 10 miljoen keer verkocht, bijna drie keer zoveel als de Galaxy S6-serie een jaar eerder. In onze ogen is het geen verassing dat de nieuwe vlaggenschepen van Samsung het zo uitstekend doen: de reviews zijn vrijwel allemaal positief, het bedrijf bracht enkele belangrijke features zoals het micro-sd-slot en de water- en stofdichte behuizing, en het introduceerde misschien wel de beste camera voor smartphones tot nu toe.

Galaxy S7-serie succes

Daarnaast lijkt Samsung dit jaar wel de vraag naar de Galaxy S7 Edge goed te hebben ingeschat; toen het vorig jaar de Galaxy S6 Edge naast de reguliere S6 introduceerde had het bedrijf er geen rekening mee gehouden dat het toestel zo in trek zou zijn bij consumenten. Het toestel was daardoor geruime tijd slecht te verkrijgen, omdat Samsung eerst de productie van de gekromde schermen moest opschroeven.

Analisten zijn ook van mening dat Samsung heeft geprofiteerd van het juiste moment, een aantal grote Chinese fabrikanten moeten namelijk nog hun high-end toestellen introduceren (die qua prijs-kwaliteitverhouding moeilijk zijn te overtreffen), en ook duurt het nog geruime tijd dat de iPhone 7 en 7 Plus worden uitgebracht. Apple introduceert zijn nieuwste iPhones doorgaans altijd in september of oktober.

De mobiele divisie van Samsung lijkt met de Galaxy S7 en S7 Edge de neerwaartse spiraal van de afgelopen 24 maanden eindelijk te hebben doorbroken. Het bedrijf heeft zich gefocust op de eigenschappen die consumenten belangrijk vinden: bouwkwaliteit, camera, robuustheid, accuduur, uitbreidbaar geheugen en snelle prestaties. Samsung heeft zelf nog geen cijfers naar buiten gebracht over de verkoop van de Galaxy S7 en S7 Edge, maar zei in een eerder stadium bemoedigende resultaten te hebben gezien.

Galaxy Note 6 komt eerder

Volgens Neil Mawston van Strategy Analytics zal Samsung door het succes van de Galaxy S7-serie een vergelijkbare tactiek willen toepassen met de Galaxy Note 6, die in de tweede helft van 2016 verschijnt. Het onderzoeksbureau verwacht dat Samsung de Galaxy Note 6 een maand of twee voor de iPhone 7 en 7 Plus gaat uitbrengen om nog optimaal te kunnen profiteren.

Of de Koreaanse fabrikant dit jaar de Galaxy Note 6 gaat uitbrengen in de Benelux valt nog te bezien, vorig jaar bracht het zijn voorganger niet in Europa uit vanwege het feit dat Europeanen geen gebruik zouden maken van de S Pen stylus, in plaats daarvan introduceerde het de Galaxy S6 Edge+ met een 5,7-inch scherm. De Galaxy S7 Edge is in 2016 voorzien van een groter 5,5-inch scherm en het is in onze ogen daardoor niet aannemelijk dat Samsung een S7 Edge+ gaat uitbrengen met een scherm dat slechts een fractie groter is.

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge zijn verkrijgbaar bij de volgende aanbieders: KPN ,T-MobileVodafoneTele2Coolblue, Belsimpel, StudentmobielMedia Markt en GSMWijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*