Google Maps dit jaar ook beschikbaar voor nieuwe Kia auto’s

Google

uvoIn 2012 kondigden zowel Apple als Nokia al aan om samen te gaan werken met autofabrikanten voor de integratie van verschillende apparaten en diensten, Google lijkt deze weg nu ook te gaan volgen want het bedrijf kondigde vandaag een partnerschap aan met de Koreaanse autofabrikant Kia voor de integratie van Google Maps in het nieuwe Kia UVO eService telematicasysteem, dat later dit jaar zal zijn te vinden in de nieuwe modellen van Kia.

De integratie met Google Maps zal zijn te vinden in de nieuwe Kia Sorento CUV modellen, de trotse bezitter van deze auto kan de dienst van Google niet alleen gebruiken om de weg naar huis weer te zoeken maar ook kunnen belangrijke punten gemakkelijk worden opgezocht dankzij de enorme database van Google. De nieuwe Sorento zal ergens in het eerste kwartaal van 2013 moeten verschijnen.

Kia heeft overigens ook een UVO smartphone applicatie ontwikkeld die gek genoeg bij de lancering alleen beschikbaar zal zijn voor de iPhone. Deze applicatie moet worden gebruikt om de data van de kaarten direct naar de auto te sturen. De fabrikant heeft wel laten weten dat de Android app in ontwikkeling is en dat deze in het tweede kwartaal van 2013 moeten verschijnen.

Het nieuwe UVO telematicasysteem maakt het ook mogelijk om hands-free te bellen, USB-apparaten te verbinden zoals mediaspelers en daarnaast zullen de gebruikelijke Kia diensten beschikbaar blijven, zoals hulp langs de weg en hulp bij onderhoud.

De eerste auto’s die Apple’s Siri gaan ondersteunen zullen ook later dit jaar verschijnen. Het Amerikaanse GM zal de eerste autofabrikant zijn die de dienst gaat integreren in de nieuwe Chevrolet modellen. Nokia heeft met BMW, Mercedes, Volkswagen en Hyundai een partnerschap aangegaan voor het gebruik van de Navteq kaarten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*