Specificaties gelekt van Samsung Galaxy S4: 1080p, Exynos 5 Octa, PowerVR SGX 544MP, 2GB RAM en LTE

Samsung

samsung-galaxy-s41121Over een kleine twee weken zal Samsung de lang verwachte Galaxy S4 aan de wereld onthullen, maar het ziet er naar uit dat de specificaties van het toestel nu al op straat liggen. Een nieuwe AnTuTu benchmark lijkt in ieder geval veel van de geruchten te bevestigen en te ontkrachten.

De Galaxy S4 zou volgens de benchmark de beschikking hebben over 4,99-inch 1080p scherm. Op de achterkant van de Galaxy S4 is een 13-megapixel camera te vinden met LED flitser en aan de voorkant heeft Samsung gekozen voor een 2,1-megapixel camera. Onder de behuizing is een 1,8GHz acht-core Exynos 5 Octa processor te vinden met 2GB aan RAM en een PowerVR SGX544 GPU. Verder is de gebruikelijk connectiviteit aanwezig zoals Wi-Fi, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, A-GPS en 4G-LTE. Het nieuwe vlaggenschip van Samsung zal draaien op Android 4.2 Jelly Bean.

Natuurlijk kunnen we deze specificaties nog niet bevestigen, en zullen we moeten wachten op het Samsung evenement dat op 14 maart in New York zal plaats vinden. Tijdens dit evenement zullen we te weten komen hoe de Galaxy S4 eruit komt te zien, wat de specificaties zijn en welke functies het toestel kent.

De AnTuTu benchmark lijkt er in ieder geval op te duiden dat de Galaxy S4 gebruik zal maken van de nieuwe Exynos 5 Octa processor. In de afgelopen week hebben we verschillende geruchten voorbij zien komen dat de Galaxy S4 de beschikking zal krijgen over de Qualcomm Snapdragon 600, maar het ziet er nu naar uit dat Samsung vast blijft houden aan zijn eigen processor.

Op het gebied van prestaties lijkt de Galaxy S4 in ieder geval eenvoudig de concurrentie aan te kunnen. Momenteel topt het de lijst met een score van 24.894, en laat het daarmee de Optimus G, Nexus 4, Note II en Galaxy S III ver achter zich, maar de nieuwe toestellen zoals de Sony Xperia Z, LG Optimus G Pro en HTC One zijn in deze vergelijking nog niet verwerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*