Facebook spreekt over de vr-bril van de toekomst

Experimenteel Virtual Reality

Dat Facebook een grote interesse heeft in virtual reality is na de overname van Oculus, bekend van de Rift VR-bril, wel duidelijk en ook CEO Mark Zuckerberg spreekt geregeld over de technologie, zo was hij zelfs nog aanwezig bij de presentatie van de Galaxy S7 en S7 Edge in februari. Een andere technologie waar het bedrijf interesse in toont is augmented reality, waarmee de digitale wereld wordt gecombineerd met de echte wereld.

De toekomst van augmented reality

Afgelopen dinsdag werd de technologie kort behandeld op de Facebook F8 conferentie voor ontwikkelaars. In de tussentijd werken Google en Microsoft al enige tijd aan producten die gebruik maken van augmented reality, echter is er nog altijd geen product voor de mainstream consument op de markt gebracht.

Volgens Zuckerberg richt Facebook zich in de komende 10 jaar op drie belangrijke aspecten: connectiviteit, kunstmatige intelligentie en virtual reality/augmented reality. Momenteel heeft Facebook al twee VR-producten op de markt gebracht: de Gear VR-headset voor Samsung smartphones en de Oculus Rift voor de pc.

Augmented reality is vermoedelijk de volgende stap. “In de komende 10 jaar zal de formfactor steeds kleiner en kleiner worden. Dit zal samenvallen met de ontwikkeling van augmented reality. Een voorbeeld: wanneer we nu onze Facebook-foto’s willen laten zien aan vrienden, dan halen we een kleine telefoon uit onze broekzak. In de toekomst kunnen we dit laten zien op een digitaal scherm van een onbeperkt grootte”, aldus Zuckerberg.

“Wanneer we deze wereld gaan betreden, dan zullen fysieke objecten, zoals een televisie, straks in de augmented reality app store zijn te vinden voor een dollar. Het gaat nog een lange tijd duren voordat we dat punt hebben bereikt, maar dat is onze visie.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*