Sharp brengt smartphonerobot RoBoHon volgende maand uit

Experimenteel

Japan kennen we als een land waar geen product te gek is en de RoBoHoN van Sharp valt in onze ogen overduidelijk in deze categorie. De RoBoHoN werd eind vorig jaar aangekondigd als een 7,5-inch wandelende en pratende smartphonerobot, waarvan wij het nut niet echt van inzagen.

Nutteloos, maar schattig

Sharp verwacht dat er wel een doelgroep bestaat die interesse heeft in de RoBoHoN. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat de kleine smartphonerobot vanaf mei te koop is. Tijdens de eerste fase van productie heeft Sharp als doel gesteld om in totaal 5.000 RoBoHoN’s te verkopen. Wat gaat deze robot kosten hoor ik je denken? Schrik niet, want Sharp vraagt voor de RoBoHoN een bedrag van maar liefst ¥ 198.000, iets meer dan 1600 euro. De robot is vanaf 26 mei exclusief te koop in Japan.

https://www.youtube.com/watch?v=K2Z5YIZ24yI

De RoBoHoN van Sharp is in staat om te bewegen, te praten en de ogen functioneren als een notificatieled. In het hoofdje zijn een speaker, camera en projector ingebouwd. Aan de achterzijde is het tweebenige robotje voorzien van een 2-inch display met een resolutie van 320 x 240 pixels. Het kloppende hart van de smartphonerobot is de Snapdragon 400-soc van Qualcomm, waardoor de RoBoHoN ook in staat is om te bellen of tekstberichten te versturen. Daarnaast is er ook ondersteuning aanwezig voor Wi-Fi, 3G en 4G connectiviteit. Het besturingssysteem van de RoBoHoN is gebaseerd op Android 5.0 Lollipop.

Veel zin heeft het overigens niet om de RoBoHoN te importeren naar Nederland, want gebruikers moeten ook verplicht een abonnement afsluiten bij de Japanse provider NTT Docomo. Daarnaast kunnen stemopdrachten ook alleen in Japans worden uitgevoerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*