Opvolgers van iPhone 7 en 7 Plus krijgen glazen ontwerp en amoledscherm

Smartphones

De opvolgers van de iPhone 7 en 7 Plus krijgen een amoledscherm van Samsung en een glazen ontwerp, zo claimt Apple-analist Ming-chi Kuo in zijn laatste rapport. Deze nieuwe iPhones zouden pas in 2017 op de markt worden gebracht en het nieuwe ontwerp zal niet voor de iPhone 7 worden gebruikt, die in de tweede helft van dit jaar wordt verwacht. In het verleden maakte Apple al twee smartphones met een glazen achterkant.

Nieuwe iPhone-ontwerp in 2017?

Kuo verwacht dat Apple de iPhone weer onderscheidend wil maken ten opzichte van de concurrentie, die inmiddels vrijwel allemaal een aluminium smartphone op de markt hebben gebracht. Het door Apple gebruikte aluminium is daardoor minder uniek en exclusief dan voorheen. Volgend jaar zou Apple daarom ook weer een iPhone met een volledig glazen ontwerp willen introduceren. De verandering moet de competitiviteit en de innovatie van de weer iPhone verbeteren.

“Wanneer de iPhone 7 in 2016 nog steeds gebruik maakt van een aluminium behuizing, dan is het voor het vijfde jaar op rij dat een iPhone hierover beschikt, wat betekent dat er niet langer een gevoel van frisheid is om consumenten naar zich toe te trekken. Daarnaast zijn er ook veel concurrenten van Apple die gebruik maken van aluminium behuizingen, waardoor de iPhone niet langer een voorsprong heeft door een gebrek aan differentiatie. De verwachting is dat Apple in 2016 minder iPhones gaat verkopen, en we geloven dat Apple sterker gemotiveerd zal zijn om in 2017 met een ontwerp te komen zonder aluminium, in een poging om de positie van de iPhone te versterken door middel van een geheel nieuw uiterlijk.”

De analist beweert dat de verhouding van nieuwe iPhones die gebruik maken van een aluminium behuizing zal zakken van 100% op dit moment naar 40% of minder, een indicatie dat iPhones met een aluminium behuizing zeker nog enige tijd beschikbaar zullen blijven. Vermoedelijk verwijst Kuo hier naar de huidige iPhone 6- en 6s-serie. Het gebruik van glas brengt ook de nodige nadelen met zich mee, zo is glas een stuk breekbaarder en zwaarden dan aluminium. Volgens Kuo is dit geen probleem voor Apple, omdat het bedrijf in 2017 ook zou willen overstappen naar de lichtere amoledschermen.

“Apple heeft voor de iPhone 4 en 4s al gebruik gemaakt van een glazen ontwerp, en ook andere merken hebben vergelijkbare ontwerpen geïntroduceerd. We verwachten daarom niet dat een valtest problematisch is voor een glazen behuizing. Een glazen behuizing is mogelijk iets zwaarder dan een aluminium case van dezelfde dikte, maar het verschil is zo klein dat het gebruik van het dunnere en lichtere amoledscherm dit zal compenseren.”

Verschillende bronnen hebben in de afgelopen maanden gesuggereerd dat Apple in 2017 een iPhone gaat introduceren met een amoledscherm. Apple zou volgens een recent gerucht zelfs al een deal hebben gesloten met Samsung. Ondanks de vele nieuwtjes is het vermoedelijk verstandig om alle geruchten met het gebruikelijk korreltje zout tot je te nemen. Mocht Apple dit jaar de iPhone 7 en 7 Plus willen introduceren, dan is het onwaarschijnlijk dat het volgend jaar met een geheel nieuw ontwerp komt aangezien we dan de iPhone 7s en 7s Plus verwachten met hetzelfde uiterlijk en nieuwe interne hardware.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*