Samsung Galaxy Note 6 vanaf mid augustus te koop

Smartphones

De Samsung Galaxy Note 6 is al enige tijd in ontwikkeling en volgens een recent gerucht zou het toestel al in juli worden gelanceerd. Dat is eerder dan in voorgaande jaren en volgens de bekende telefoonlekker @evleaks, echte naam Evan Blass, gaat dit ook niet gebeuren. Blass claimt dat het de bedoeling is om de Galaxy Note 6 pas in de week van 15 augustus op de markt te brengen in de Verenigde Staten.

Samsung Galaxy Note 6

Het zou natuurlijk kunnen zijn dat de Galaxy Note 6 eerder in andere regio’s verschijnt, echter hebben we in 2014 en 2015 gezien dat de phablet vaak al enkele weken na de aankondiging in de Verenigde Staten verkrijgbaar is, doorgaand vaak gevolgd door een release in andere landen en continenten. Afgezien van de releasedatum is er nog geen informatie naar buiten gebracht over de prijs, hoewel deze ongetwijfeld tussen de 700 en 800 euro komt te liggen.

De geruchten die tot op heden over de Galaxy Note 6 zijn verschenen suggereren dat Samsung twee verschillende varianten test: een model met een vlak 5,8-inch scherm en een gebogen variant met hetzelfde formaat. Vermoedelijk gaat het hier in beide gevallen om een AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het Europese model zou worden aangedreven voor de Exynos 8890-soc, die op een iets hogere kloksnelheid zou zijn geklokt in vergelijking met de S7-serie. Samsung prikt daar 6GB aan werkgeheugen bij en het opslaggeheugen van de Note 6 bedraagt naar verluidt maximaal 256GB.

Verder hebben we gehoord dat de 12-megapixelcamera van de Galaxy S7 en S7 Edge ook wordt gebruikt voor de Galaxy Note 6, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 5-megapixelfrontcam. De phablet zou zijn voorzien van een gigantische 4000mAh-accu, die kan worden opgeladen met de USB-C-poort. Dit betekent ook dat de huidige Gear VR-headset niet werkt in combinatie met de Note 6 vanwege de microUSB-aansluiting.

In aanvulling op de high-end Galaxy Note 6 zou Samsung ook nog een goedkopere Galaxy Note 6 Lite willen introduceren. Dit model beschikt volgens de geruchten over een 5,8-inch scherm (1920 x 1080 pixels), een Snapdragon 820-soc en werkgeheugen ter grootte van 4GB. Beide versies zullen standaard zijn uitgerust met een S Pen stylus en draaien op Android N, waaraan het bedrijf een BlackBerry Hub-achtige feature genaamd Samsung Focus zou hebben toegevoegd.

Ga jij de Galaxy Note 6 na een jaar afwezigheid weer halen? Wat wil je graag zien van he totestel, laat het ons weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*