ASUS combineert Android en Windows 8 in Transformer AIO

Archief

asus transformer aioEen all-in-one computer is voor veel mensen de ideale oplossing voor het besparen van ruimte om hun bureau, want niet langer hoef je plek te maken voor die lelijke en grote computer kast. Ben je vanwege deze reden ook op zoek naar een AIO systeem dan heeft ASUS met de Transformer AIO misschien wel de oplossing voor jou.

Het feit dat ASUS gebruik heeft gemaakt van de Transformer naam geeft ons al onmiddellijk een idee met wat voor apparaat we hebben te maken, de Transformer AIO kan namelijk dienen als zowel een desktop als tablet. Het apparaat draait namelijk op Android en op het moment dat de Transformer AIO niet verbonden is met het PC Station dock, hoewel het met een schermformaat van 18,4-inch zeker niet een tablet is die je zo overal mee naar toe neemt, maar kan het wel van toepassing komen tijdens bijvoorbeeld een presentatie in een zakelijke omgeving.

Onder de behuizing van de Transformer AIO is een quad-core NVIDIA Tegra 3 chipset met 2GB aan RAM te vinden en daarbij draait de tablet op Android 4.1 Jelly Bean. Het 18,4-inch IPS scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 (1080p) pixels en kan 10 vingers tegelijk detecteren. Op de voorkant is een 1-megapixel camera te gebruiken als webcam en zal de 32Whr Li-ion accu zo’n 5 uur mee moeten gaan bij gemiddeld gebruik.

Op het moment dat de Transformer AIO wordt verbonden met de PC Station, krijgt de gebruiker de beschikking over meer kracht. In het dock is namelijk gebruik gemaakt van een derde-generatie Intel Core i5-3350P processor met Windows 8 (64-bit). Het dock heeft verder de beschikking over 8GB aan DDR3 RAM, 1TB SATA HDD en een SuperMulti DVD-drive. Voor het grafische werk heeft ASUS met de GeForce GT 730M (2GB VRAM) opnieuw gekozen voor een chip van NVIDIA. Op het PC Station-dock is er ook de gebruikelijke connectiviteit te vinden zoals USB 3.0, audio in- en uitgang, HDMI, Wi-Fi en Gigabit-ethernet.

Op moment van schrijven is het nog onduidelijk wanneer de Transformer AIO naar Nederland komt, maar in Amerika zal het product in het tweede kwartaal worden uitgebracht voor een prijs van $1.299 (omgerekend zo’n 1000 euro).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*