iPhone krijgt mogelijk driejaarlijkse updatecyclus, dit jaar geen iPhone 7?

Smartphones

De iPhone heeft tot op heden om de twee jaar een nieuw ontwerp gekregen, maar volgens een nieuw gerucht speelt Apple met de gedachte om dit te verlengen naar drie jaar. Deze wijziging zou betekenen dat we jaarlijks minder schokkende veranderingen hoeven te verwachten van Apple, want mocht het gerucht blijken te kloppen dan wordt er in feite een extra “S” model aan de cyclus toegevoegd. In de afgelopen jaren werd de iPhone 5 opgevolgd door de iPhone 5s, en de iPhone 6 door de iPhone 6s. Het nieuwe plan zou bijvoorbeeld kunnen resulteren in de iPhone 7, iPhone 7s, iPhone 7se en daarna pas de iPhone 8.

iPhone-upgrade cyclus

Volgens de Japanse krant Nikkei is het waarschijnlijk dat Apple kiest voor een verandering van de huidige updatecyclus, omdat de smartphone markt snel aan het veranderen is. De keuze voor een driejarige upgradecyclus zou een paar redenen hebben. Ten eerste neemt de vraag naar smartphones langzaam af. In het eerste kwartaal van het jaar verkocht Apple voor het eerst minder iPhones dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Ten tweede lijken er steeds minder features te zijn die daadwerkelijk wat toevoegen aan de functionaliteit van een nieuwe iPhone. De iPhone 6s en 6s Plus introduceerden het drukgevoelige 3D Touch-scherm en geanimeerde Live Photos, twee features die je dagelijks vrijwel niet zal gebruiken. Volgens de laatste geruchten is de situatie met de iPhone 7 en 7 Plus niet veel anders en zullen ze slechts een aantal nieuwe functies krijgen, zoals een cameramodule met twee lenzen en Smart Connector voor de iPhone 7 Plus, een water- en stofdichte behuizing en mogelijk stereo speakers, echter zou dit weer ten koste gaan van de 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Apple is niet het enige slachtoffer van de verschuivende smartphone markt, want doordat smartphones steeds sneller en beter worden blijven consumenten ook langer vasthouden aan hun huidige telefoons. Een driejarige cyclus zou in 2017 kunnen beginnen. Verschillende bronnen hebben gesuggereerd dat de iPhone volgend jaar wordt uitgerust met een oledscherm en een glazen ontwerp.

De huidige iPhone 6s en 6s Plus zijn respectievelijk vanaf €715 en €815 te koop bij Studentmobiel.nlBol.comMedia MarktBelsimpel.nl en Coolblue.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*